LJUBIMAC NAVIJAČA PRETI NOVAKU! Teške REČI Popirina pred meč protiv Đokovića!

Autor:

Sport

15.01.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser igraće u drugom kolu Australijan opena protiv 43. igrača ATP liste.

LJUBIMAC NAVIJAČA PRETI NOVAKU! Teške REČI Popirina pred meč protiv Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Australijski teniser Aleksej Popirin se pobedom nad zemljakom Markom Polmansom plasirao u naredno kolo, gde ga je uveliko čekao prvi reket sveta Novak Đoković.

Srpski as je dan ranije trijumfom nad Hrvatom Dinom Prižmićem (3:1) obezbedio nastavak pohoda na 11. titulu u Melburnu, a 25. Grend slem pehar u karijeri.

Nema sumnje da će Noletov rival imati podršku domaćih navijača, dok je posle eliminacije saigrača iz Dejvis kup reprezentacije bio dosta samouveren.

- Nisam gledao ni protiv De Minora ni Prižmića. Uradiću domaći kao i pre svakog meča, idem sa mnogo samopouzdanja u taj meč. Ne razmišljam kao da igram protiv broja jedan, to je samo još jedan meč. Servis mi je uvek važan, ali nije mi cela igra samo servis, mada će to biti posebno važno protiv čoveka koji ima verovatno najbolji ritern na svetu - rekao je Popirin i dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Popirin

- Imam iskustvo, već sam dugo u svlačionici, trenirao sam sa svima najboljima, igrao… Neću da počnem meč misleći o tome da je on možda najveći svih vremena, verovatno jeste, ali ja moram da verujem da mogu da pobedim i da se usredsredim na sebe. Nema svrhe da izlazim na teren ako ne verujem.

Jedini međusobni okršaj Đoković i Popirin imali su sada već davne 2019. u Tokiju, kada je Australijancu bilo 19 godina, a Novak rutinski slavio 2:0 (6:4, 6:2).

- Igrali smo prošli put kada sam imao 19 godina, fizički nisam mogao da mu pariram. Sada sam iskusniji, zreliji, mnogo fizički jači. Novak nema nikakve slabosti. Fizički je jak, neverovatan servis, odlični i forhend i bekhend. On i jeste najveći svih vremena – da bi to postao, ne smeš da imaš slabosti. Ipak, imam i ja svoja oružja za koja verujem da mogu da naprave štetu. Novak uvek traži način da se poboljša, mislim da je to mentalitet na koji se treba ugledati – i ja sam sada sazreo, naredni korak za mene jeste da postepeno gradim svoju igru: servis, ritern, sve. Već neko vreme sam na Turu, video sam i druge igrače, video kako i šta treba raditi - istakao je Popirin.

Meč Novaka i Alekseja igra se u sredu izjutra po srednjeevropskom vremenu.

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading