SRBIN JE! Veliki Novakov rival objasnio zašto Đokovića ne vole u svetu!

Autor: P. Z.

Sport

19.12.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole nije imao milosti prema njemu kada su se prvi put sreli.

SRBIN JE! Veliki Novakov rival objasnio zašto Đokovića ne vole u svetu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Bivši francuski teniser Žo-Vilfred Conga neretko je isticao kako mu je Novak Đoković uništio karijeru, a sve zbog ishoda finala Australijan opena 2008. godine.

Nole je tada savladao Congu sa 3:0 u setovima i podigao je prvi od do sada 24 grend slem pehara, dok se sa druge strane Francuz nikada više nije našao u finalu nekog od četiri najveća turnira.

Do tog momenta su njihove karijere imale sličan tok, ali je to finale Srbina vinulo u nebesa, a Francuza ostavilo bez ispunjenja snova.

Skoro punih 16 godina kasnije, Nole je i dalje najbolji na svetu, a Žo-Vilfrid je već neko vreme penzioner, pa je sada hladne glave odlučio da progovori o tome zašto najveći teniser ikada nije toliko voljen među navijačima širom planete.

Smatram da je imao period u kojem nije želeo da bude ono što je. Želeo je da bude kao Rodžer Federer ili Rafael Nadal, kada je možda trebalo da ostane veran sebi od početka. Mislim da je danas ono što jeste. Čak i ako izaziva podele, mislim da ga zato mnogi ljudi cene. Zato što je sada potpuno iskren. On ne radi stvari da bi ga cenili, već jer smatra da tako treba tako rade. Želeo je da pobegne od ove ratničke slike koju ima, jer je Srbin, koji je u detinjstvu proživeo teške stvari. Dakle, on je ratnik, trebalo je to da pretpostavi od početka. Zato ga treba ceniti - smatra Conga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading