NIŽE POBEDE! Međedović slavio na završnom turniru

Autor:

Sport

29.11.2023

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešan u Džadi

NIŽE POBEDE! Međedović slavio na završnom turniru

Foto: Starsport

Hamad Međedović

Srpski tensier Hamad Međedović zabeležio je novu pobedu na Završnom turniru nove generacije (ATP NextGen). On je savaladao Luka van Aša sa 3:1 (4:2, 2:4, 4:3, 4:1). Srušio je jednog od glavnih favorita za osvajanje i momka koji je proglašen za favorita u Crvenoj grupi. Tako je došao na prvo mesto sa skorom 2:0, ali još uvek nije i zvanično prošao u polufinale.

Turnir nove generacije igra se po posebnim pravilima, igra se na četiri dobijena gema, ne na šest. Protiv Francuza je odservirao 13 asova, osvojio 78 odsto poena na prvi servis (35/45) i imao je 30 vinera, doduše i 28 neiznuđenih grešaka, mada je to pokazatelj agresivne igre srpskog igrača.

Očigledno da je Hamad u dobroj formi, jer je u Džedu došao odmah nakon učešća u Dejvis kupu. Međedović nije mnogo odmarao, već je odmah krenuo u nove radne pobede.

Sa njim je u Saudijskoj Arabiji i njegov trener Viktor Troicki. U poslednjem kolu grupne faze igra protiv Abedalaha Šelbaja i pobeda mu donosi polufinale, u slučaju poraza gledaće se kalkulacije. Doduše, taj meč se igra od 19.30 časova po našem vremenu, a Hamad bi ranije mogao da prođe ako van Aš izgubi od Aleksa Mikelsena koji nema šanse za prolaz.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading