NEZAPAMĆENI SKANDAL! ĐOKOVIĆ NA DOPING TESTU: "Sramna odluka, za 20 GODINA karijere ovo nisam doživeo!"

Autor:

Sport

24.11.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuni haos na Dejvis kupu.

NEZAPAMĆENI SKANDAL! ĐOKOVIĆ NA DOPING TESTU: "Sramna odluka, za 20 GODINA karijere ovo nisam doživeo!"

Foto: Tanjug/AP

Nakon pobede Novaka Đokovića nad Kamerunom Norijem, a ujedno i trijumfa Srbije nad Velikom Britanijom u četvrtfinalu Dejvis kupa u Španiji, Nole je objavio da je uoči meča bio podvrgnut doping kontroli. Detalje potpunog skandala otkrio je na konferenciji za novinare, na kojoj je rekao da taj test još nije završen.

- Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, jer bi tek trebalo dam krv. Imao sam raspravu sa ljudima iz antidoping agencije i nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku. Za 20 i više godina nikad mi se nije dogodilo da sat i po pre meča moram da idem na doping kontrolu. Imam svoju rutinu, nije mi potrebna takva distrakcija, uzimanje urina, krvi, razmišljanje da li mogu da dam urin u tom trenutku - otkrio je Novak detalje skandala.

Naravno da doping-kontrola nije iznenađenje u svetu profesionalnog sporta, ali je neverovatno da je najbolji u istoriji doživeo da u toku pripreme za jako bitan duel doživi da ga pozovu u sobu za testiranje. To na svaki način remeti fokus i rutinu uoči bitnog duela, a duel protiv Norija bio je presudni u duelu Srbije i Velike Britanije.

Kada se sve uzme u obzir, ne čude burne Novakove reakcije posle meča prema britanskim navijačima. Najvažnije je to da je Srbija pobedila i prošle u polufinale, u kojem će igrati u subotu protiv Italije, takođe u Malagi. Pobednik tog duela igraće u finalu Dejvis kupa u nedelju protiv pobednika polufinala Finska - Australija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading