SRPKINJE PRED ELIMINACIJOM! Rumunija UBEDLJIVA u Kraljevu!

Autor:

Sport

10.11.2023

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska teniska reprezntacija Srbije na korak je od poraza na startu Bili Džin King kupa.

SRPKINJE PRED ELIMINACIJOM! Rumunija UBEDLJIVA u Kraljevu!

Foto: Starsport

Naše devojke su prvog dana takmičenja u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu izgubile oba singl meča od selekcije Rumunije. 

U prvom duelu Mia Ristić je izgubila od Elene Gabrijele Ruse s 0:2 (6:7, 3:6), posle dva sata borbe u Kraljevu. Ristićeva je pružila snažan otpor u prvom setu, gde je viđeno čak šest brejkova, pa je meč otišao u taj-brejk. Tamo je Mia platila danak neiskustvu, a Rumunka osvojila prvi set. U nastavku 125. igračica sveta je mnogo lakše stigla do prednosti, a potom i do trijumfa.

Poraz je doživela i druga srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja je u drugom meču dana izgubila od Žakelin Kristijan rezultatom 0:2 (5:7, 4:6). Aleks je uspešno parirala 98. igračici na WTA listi, ali je u ključnim trenucima Rumunka stizala do brejkova, koji su joj bili dovoljni da i pobedi. 

Republika

Foto: Starsport

Mia Ristić

Pred izabranicima selektora Dušana Vemića sada je nemoguća misija, pošto u subotu moraju da pobede u sva preostala tri meča protiv Rumunije, kako bi prošle dalje, dok je rivalkama potreban još samo jedan bod. 

Sutrašnji program otvaraju singl mečevi Ristićeva i Kristijan, potom sledi duel Krunićeve i Gabrijele Ruso, a onda je u dublu planiran okršaj Katarine Kozarov i Natalije Stevanović protiv Anke Todoni i Monike Nikulesku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading