POZIVAO NA POBUNU PROTIV ĐOKOVIĆA, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Legendi iznenada pozlilo

Autor:

Sport

08.10.2023

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni Nikola Pjetranđeli zahtevao od tenisera da štrajkuju ako Novaku dozvole da igra nevakcinisan protiv korone.

POZIVAO NA POBUNU PROTIV ĐOKOVIĆA, PA ZAVRŠIO U BOLNICI: Legendi iznenada pozlilo

Foto: Tanjug/AP

Italijanska teniska legenda Nikola Pjetranđeli primljen je u bolnicu u Rimu nakon što je osetio vrtoglavicu. On je nedavno napunio 90 godina, a u bolnici je proveo ceo dan na pregledima, a prema informacijama iz Italije on je tokom vikenda pušten na kućno lečenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Pjetranđeli

Nikola Pjetranđeli smatra se za jednog od najvećih italijanskih tensiera svih vremena. On je postao je prvi Italijan koji je osvojio turnir u Rimu 1954. godine. Koliki je trag ostavio u tenisu svedoči to što je masters u Rimu na njegov 73. rođendan centralni teren nazvao po njemu.

Međutim, Nikola Pjetranđeli se ogrešio o najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Podsetimo, kada je Noletu prošle godine zabranjeno da uđe u Australiju jer nije vakcinisan protiv korone, zbog čegaje pretrpeo torturu i bio deportovan, Italijan je pozvao na štrajk sve tenisere ukoliko se Novaku dozvoli da igra na Australijan openu.

- Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog. Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu - rekao je Pjetranđeli tada za italijanske medije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Paradoksalno, vlasti u Melburnu su ostale pri svoje i Novaku zaistanije nije dozvoljeno da igra na Australijan openu 2022. Međutim, italijanske vlasti su Đokovića pustile da nastupi na mastersu i Rimu, a onda je on i podigao pehar na terenu nazvanom "Nikola Pjetranđeli". I da, baš Pjetranđeli mu je uručio trofej, baš kao što je to uradio i 2020. kada je Rafael Nadal savladao Novak u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading