ZAŠTO TAKO, MATSE! Vilander OPET promenio ploču! Svi se UROTILI protiv Novaka! Podršku mu PRUŽAJU i njih DVOJICA!

Autor:

Sport

01.10.2023

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni 24 grend slem titule nisu im bile dovoljne kao dokaz ko je najbolji.

ZAŠTO TAKO, MATSE! Vilander OPET promenio ploču! Svi se UROTILI protiv Novaka! Podršku mu PRUŽAJU i njih DVOJICA!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Šveđanin je tokom karijere često kritikovao Novaka Đokovića, ali je poslednjih sezona promenio ploču i počeo da govori u pozitivnom kontekstu o najboljem svih vremena.

Sada Mats naglašava da izbegava priče o tome ko je GOAT, međutim, stao je na stranu penzionisanog Rodžera Federera.

- Najveći svih vremena je jedna stvar, ali najbolji, tu titulu bismo sad dali Đokoviću. Najveći svih vremena, to bih dao Federeru jer on je taj koji je tenis doneo na svačiji ekran - rekao je Vilander, koji je opet promenio mišljenje i pokazao pravo lice.

Šveđanina interesuje da li će Rodžer posle završetka karijere ostati u "belom sportu".

- Hoće li biti u trenerskom poslu? Ima menadžersku kompaniju i uključen je u proizvodnju opreme, ali voleo bih da ga čujem kako komentariše, čisto da čujem šta ima da kaže, to bi bilo sjajno. Bilo je tužno kad je rešio da se povuče, to je bio najtužniji momenat kojem sam svedočio u profesionalnom tenisu. On je sjajan momak, klasa, dobar je sa svima - kaže sedmostruki grend slem šampion.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tim Henman

Poput njega, nekadašnji teniser iz Britanije Tim Henman tvrdi da nije sve u ciframa kada je reč o najvećem svih vremena, odnosno, da je i popularnost veliki faktor.

- Imate dve različite konverzacije koje se vode o temi najvećeg igrača ili najboljeg igrača, tu se dolazi do brojki i Đoković je najbolji po tome. Ako pričate o uticaju i popularnosti, tu je sve jasno, niko ne sumnja da je Federer najpopularniji koji je ikada u ovom sportu. Generalno, Đoković je najbolji po brojkama, ali će mnogi i dalje izabrati Federera zbog njegovog doprinosa igri na mnogim nivoima - kaže Henman.

Njegovo mišljenje deli i svojevremeno prvi reket sveta u dublu Majk Brajan, koji je dominirao sa bratom Bobijem. I po Amerikancu, Federer je ispred svih 

- Sva trojica su veliki šampioni, ali za mene, Federer je na vrhu. Tih godina kada je dominirao, jedva da je izgubio poneki meč. I to kako je radio bilo majstor. On je najopušteniji u svlačionici. Pre finala Vimbldona, smeje se u kao da je nedeljom popodne u parku. Kada se sve sabere, ko zna ko će imati sve rekorde. To će verovatno biti Đoković, ali će Rodžer oduvek imati posebno mesto u mom srcu -  istakao je Brajen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading