LEGENDA STALA UZ ĐOKOVIĆA: "Novak će biti GOAT, ekstremno je blizu tome!"

Autor:

Sport

03.08.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati teniski stručnjak podržao našeg asa.

LEGENDA STALA UZ ĐOKOVIĆA: "Novak će biti GOAT, ekstremno je blizu tome!"

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković trenutno ima 23 osvojene gren slem titule, čime se nalazi na samom vrhu večne liste, makar kada je taj parametar u pitanju.

Uz to, Nole drži još nekoliko rekorda u svom vlasništvu, možda je bolje reći da ih samo nekoliko ne drži, a prema Patriku Muratogluu, poznatom teniskom stručnjaku, Đokovića ćemo zvati najboljim u istoriji.

- Novak će najverovatnije biti najbolji teniser svih vremena, ekstremno je blizu tome. Već 15 godina osvaja gren slem titule. On uvek uspeva da nađe način da pobedi. Došao je kada su Federer i Nadal sve osvajali i nadmašio ih - rekao je Muratoglu.

Foto: Tanjug/AP

Patrik Muratoglu, francuski teniski trener

Dotakao se poznati trener i velikog finala Vimbldona, koje je, posle pet setova, pripalo Karlosu Alkarazu.

- Bilo je to psihološki veoma naporno finale, a Novak je bio bliži pobedi nekoliko puta. U taj-brejku drugog seta, na brejk lopti u petoj deonici, ali videla se tenzija u njegovoj igri u ključnim trenucima. On je najtrofejniji igrač u istoriji i zato je teret na njegovim ramenima ogroman. Biti veliki favorit i uvek igrati za velike rekorde donosi veliki psihološki pritisak i postane neverovatan teret.

Istakao je i da Španac može da se približi uspesima "velike trojke".

- Velika trojka su Rodžer, Rafa i Novak, momci koji imaju više od 20 gren slem titula. Zato bilo kome u muškom tenisu prišivati etiketu velike trojke nema smisla za mene. Đoković je taj koji dominira tenisom, a onda je došao Alkaraz i osvojio dva gren slem trofeja sa 20 godina, u neverovatnoj je poziciji i ima impresivne kvalitete. Ali davati mu status velike trojke za mene nema logiku - poručio je sadašnji trener Danca Holgera Runea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading