HRVAT ZAGRMEO! Ivanišević BURNO REAGOVAO zbog pitanja o Đokoviću: Do detalja opisao SVAĐU sa srpskim teniserom!

Autor:

Sport

31.07.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao je obrazloženje čitave situacije.

HRVAT ZAGRMEO! Ivanišević BURNO REAGOVAO zbog pitanja o Đokoviću: Do detalja opisao SVAĐU sa srpskim teniserom!

Foto: Starsport

Goran Ivanišević i Novak Đoković

Novak Đoković jedan je od najboljih tenisera sveta u istoriji ove igre, te je konstantno pod lupom javnosti.

Prate se svaka njegova reakcija i korak, te Nole uglavnom nema pravo na grešku jer ga kritičari "dočekaju na nož" kada se desi propust.

Tako je Đoković u centar pažnje došao i zbog žestokih rasprava sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Zna srpski teniser da kaže svašta Hrvatu, ali i ostatku lože, a njegov trener je za Jutarnji.hr dao opširan intervju u kom se dotakao i ove teme.

- Ma, to su gluposti. Kao prvo, ja pola od toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde to treba izbaciti. Stalno se piše “opet je vikao, opet ovo, ono". Milion puta smo pričali, uopšte nemam problem s tim. I ja sam bio igrač, nekad je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra - istakao je Ivanišević, pa u dahu nastavio o finalu ovogodišnjeg Vimbldona:

Republika

Foto: Starsport

Goran Ivanišević i Novak Đoković

 

- Ja sam još malo u šoku od tog finala. Novak je sve rekao u govoru nakon meča: neka finala je trebalo da izgubi, pa ih je dobio, a neka je trebalo da dobije, pa je izgubio. Na kraju, Novak je imao mnogo šansi koje nije iskoristio. Alkaraz je odigrao hrabrije, odlučnije kada je trebalo, taj dan je bio bolji i dobio meč.

Pričao je potom i o planovima za nastavak sezone.

- Novak je uvek motivisan. Grend slem je gren slem, tako da je US Open glavni cilj. Opet će biti velika borba. Dobro je što se na Vimbldonu, ali i pre toga u Parizu, stvorilo rivalstvo između dvojice igrača između kojih je 16 godina razlike. Svaki njihov meč će biti još bolji, luđi i gledaniji - rekao je Goran Ivanišević, pa se posvetio konkurenciji u vrhu ATP liste:

- Svaka čast svima, ali samo jedan igrač može da dobije Đokovića, a to je Karlos Alkaraz.

Objasnio je potom i fenomen "smene generacija".

Te priče su već malo glupe. Smena generacija traje već šest-sedam godina. Ako pogledamo, Medvedev, Rubljov, Hačanov, Šapovalov, Ože-Alijasim, Siner, Alkaras, Rune… Alkaras je tu dve godine, ali Medvedev je pet-šest i ima 27 godina. Nisu tu od juče. Alkaras je priča za sebe, a Siner je jedini koji ga, uz Novaka, može ugroziti na Ju Es openu. Igra koju Siner gaji ne odgovara Alkarasu i imali su dosad jako zanimljivih mečeva. Takođe, ako se Medvedevu sve poklopi i ako mu se igra, on je isto fenomenalan igrač. Novak je ostao jedini “dinosaurus” od tih starijih. To je normalan sled, ali stariji se još nešto pitaju - zaključio je Goran Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading