NAJTEŽI TRENUCI U KARIJERI: Suspendovan na 18 meseci!

Autor:

Sport

18.07.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati teniser u teškoj situaciji.

NAJTEŽI TRENUCI U KARIJERI: Suspendovan na 18 meseci!

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas i Mikael Imer

Švedski teniser Mikael Imer suspendovan je na 18 meseci iz profesionalnog tenisa.

Nakon što je stigao do trećeg kola Vimbldona, uz pobedu nad Tejlorom Fricom, devetim nosiocem na prestižnom turniru, Šveđanin je saznao užasnu vest.

On je kažnjen zbog kršenja anti-doping pravila u 2022. godini, kada je propustio tri različita testiranja. Za početak je oslobođen optužbi, ali je usledila žalba ITF-a, koja je usvojena. ITF je tražio dvogodišnju suspenziju, ali je CAS odlučio da kazna bude 18 meseci.


Juče sam saznao da me je CAS suspendovao na 18 meseci, iako nikad nisam ni koristio ni bio optužen da sam koristio nedozvoljene supstance. Već sam jednom oslobođen, i celim srcem stojim iza činjenice da treći prestup nije napravljen, smatram da odluka nije fer. Takođe, teško mi je da razumem da smatraju da je 18 meseci adekvatna kazna - napisao je Imer na društvenim mrežama.

Šveđanin, inače 51. teniser sveta, istakao je da nikada nije prekršio pravila i da mu je savest totalno čista.

Pravila su tu s razlogom. Ipak, verujem da nisam prekršio ta pravila, i savest mi je čista pred bogom - dodao je Imer.

Poznati teniser inače ima 25 godina, u karijeri nije uspeo da osvoji nijednu ATP titulu, a najbolji plasman je ostvario u aprilu ove godine, kada je bio 50. teniser na svetskoj rang listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading