ISPLIVALA ISTINA! Britanac sve OTKRIO: Novaka MRZE zato što je SRBIN!

Autor:

Sport

18.07.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković nije omiljen na Ostrvu, a sada se u javnosti čitav problem sagledao iz drugačijeg ugla.

ISPLIVALA ISTINA! Britanac sve OTKRIO: Novaka MRZE zato što je SRBIN!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je titulu na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića sa 3:2, po setovima 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

Na taj način je Novak ostao bez prilike da osvoji sva četiri grend slema u godini, kao i da izjednači rekord Rodžera Federera, koji je do sada osam puta osvajao Vimbldon.

Tokom čitavog turnira Nole se nalazio na udaru britanskih navijača, medija i javnosti, a novinar iz ove zemlje, Nik Klark, otkrio je šta mu je Džon Mekinro rekao vezano za Đokovića.

Prema priči britanskog novinara, Đokovića na Ostrvu mrze zato što je Srbin!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Džon Mekinro je upravo bacio jednu bombu istine. Kada su pričali što briljantni Novak Đoković ne dobija podršku publike kao što su je imali Federer i Nadal, rekao je "To je zato što što je on iz Srbije!" Antisrpske predrasude postoje i smatraju se "prihvatljivom" formom predrasude - otkrio je Nik Klark, pa dodao:

- Mislim da možemo to da proširimo, da kažemo da se radi o antislovenskoj predrasudi. Igrači iz Rusije, Belorusije i Srbije najviše ispaštaju zbog geopolitike. Kaže TV komentator Endi Kesl (tokom prenosa finala) "Publika podržava Đokovićevog rivala jer Novak retko gubi". Mislim da tu ipak ima još nečega. Da li je publika podržavala Federerove suparnike? Ili Nadalove? Navijači na Vimbldonu nisu bili za Đokovića čak ni pre nego što je postao višestruki šampion tog turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading