SJAJNA PARTIJA KECMANOVIĆA: Srbin prošao u četvrtfinale Istborna!

Autor:

Sport

28.06.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da se popularni Miša vraća u prepoznatljivu formu.

SJAJNA PARTIJA KECMANOVIĆA: Srbin prošao u četvrtfinale Istborna!

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

Srpski teniser Miomir Kecmanović je uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Istbornu, pošto je sa 2:0, po setovima 7:6, 6:4, savladao Australijanca Aleksandra Vukića.

Nakon pobede na startu protiv Vu Jibinga, takođe bez izgubljenog seta, Kecmanović je ovaj put savladao vrlo neugodnog Austrlijanca i tako sebi obezbedio mesto među osmorim najboljih u Istbornu.

U prvom setu obojica tenisera su imala po jednu brejk loptu, koju nisu iskoristili, pa se došlo do odlučujućeg, 13. gema. Tu je Miomir bio u zaostatku, imao je Vukić i set loptu, pri rezultatu 6:5, ali je nije iskoristio, Kecmanović je vezao tri poena, i rezultatom 8:6 došao do osvajanja taj-brejka, samim tim i prvog seta.

U nastavku je Vukić prvi napravio brejk, stigao je do vođstva od 4:2, pa se činilo da će uspeti da ovaj duel uvede u treći set. Ipak, tada se naš teniser razigrao, vezao je čak četiri gema, i samim tim do osvajanja i drugog seta i plasmana u četvrtfinale, što mu je ujedno i prvi plasman među osam najboljih na nekom turniru na travi, još od 2019. godine.

Miša je saznao i svog rivala u četvrtfinalu, a u pitanju je Gregor Barere, francuski teniser, koji je u meču osmine finala, posle tri seta, savladao Čileanca Nikolasa Jarija.

Podsetimo, turnir u Istbornu je poslednja priprema pred Vimbldon, treći grend slem u sezoni, koji počinje 3. jula u Londonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading