RAT SA ĐOKOVIĆEM MU SE ISPLATIO - Italijan udarao na Srbina, a ostaje na čelu ATP

Autor:

Sport

27.06.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Andrea Gaudenci dobio je novi mandat za predsednika Asocijacije profesionalnih tenisera. Ponosan na sve što je uradio od 2020, pa i na sramno ponašanje prema Novaku.

RAT SA ĐOKOVIĆEM MU SE ISPLATIO - Italijan udarao na Srbina, a ostaje na čelu ATP

Foto: www.profimedia.rs

Andrea Gaudenci i Novak Đoković

Italijan Andrea Gaudenci reizabran je za predsednika Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP). Njemu će mandat trajati do 2026. godine, a interesantno prvi put je na čelo ATP došao 2020, baš u godini kada je počela tortura nad najboljim srpskim i po mnogima najboljim teniserom u istoriji Novakom Đokovićem.

Upravo je odnos prema Noletu najspornije od svega što je Gaudenci uradio za ove tri godine. Tu se misli na ćutanje, ili čak podržavanje svih progona našeg asa, ali i donošenje štetnih odluka kada je u pitanju bodovanje na ATP turu, a što je za posledicu imalo Đokovićev gubitak bodova, jer bi u suprotnom on danas bio prvi reket sveta i to ubedljivo. Međutim, Italijan se uopšte ne kaje, naprotiv.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ponosan sam na sve što smo uradili od 2020. godine, a poznato je sa kakvim smo se sve izazovima suočavali. Za mene je čast što sam ponovo izabran za predsednika ATP i što sam dobio priliku da služim sportu koji mi je toliko dao. Zajedno sa rukovodstvom ATP sam posvećen tome da naša vizija postane stvarnost u narednim godinama - rekao je Gaudenci,  koji je okačio reket o klin baš 2003. u kojoj je Đoković postao profesionalac.

Rat sa Đokovićevom Asocijacijom profesionalnih tenisera (PTPA) ono najcrnje u Italijanovoj biografiji. Tačnije, Novak i Kanađanin Vasek Pospišil ne bi ni osnivali PTPA da je ATP nije radila često na štetu tenisera. Ideja o osnivanj PTPA obelodanjena je na US openu 2020, onom istom turniru na kojem je Đoković suspendovan jer je linijsku sudiju Lauru Klark pogodio lopticom u rame, a ATP naseo na njenu glumu da je pogođena u vrat i da se gušila.

Ono što je zasmetalo Gaudenciju i ATP je to što se Đoković godinama zalaže za pitanja koja su tokom decenija često gurana pod tepih, kao što su jednaka primanja za igračice i igrače, zatim povećanje nagradnog fonda u ranijim fazama turnira, ili rasporedela finansijske dobiti. Novak je otvoreno kritikovao rad ATP i plan za koji se zalagao Andrea, a način na koji je Gaudenci reagovao očigledno je za mnoge opravdan čim je dobio nov mandat da nastavi po starom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading