NIJE SMAK SVETA: Novaku je potpuno SVEJEDNO da li je prvi ili drugi teniser planete!

Autor:

Sport

26.06.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema baš nikakve razlike u tome.

NIJE SMAK SVETA: Novaku je potpuno SVEJEDNO da li je prvi ili drugi teniser planete!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je ovog ponedeljka doživeo pad sa prvog na drugo mesto ATP liste, ali mu to neće predstavljati nikakav problem na predstojećem Vimbldonu.

Treći ovosezonski grend slem turnir igra se od 3. do 16. jula u Londonu, a na njemu će Nole biti drugi nosilac.

Mladi Španac Karlos Alkaraz biće postavljen za prvog kosturaša, ali to srpskom asu ne menja apsolutno ništa u pohodu na osmi pehar na Vimbldonu, a ukupno 24. grend slem trofej u karijeri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Naime, prvi i drugi favorit na turniru su glavni nosioci na dve strane žreba i prilikom izvlačenja kuglica ne postoji nikakva razlika u njihovim potencijalnim rivalima.

Dakle, i Đoković i Alkaraz će u prva dva kola igrati protiv igrača koji nisu postavljeni za kosturaše, potom ih u trećoj rundi projektovano čeka neki od 17. do 32. nosioca, pa u osmini finala od devetog do 16. favorita. Što se tiče četvrtfinala, tu ih može sačekati bilo koji od petog do osmog nosioca (Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov i Janik Siner), dok se u polufinalu očekuje da ukrste rekete protiv trećeg i četvrtog kosturaša, a to su Danil Medvedev i Kasper Rud.

Podsetimo, pehar na Vimbldonu brani upravo Novak Đoković, ali pošto prestižni turnir prošle godine nije dodeljivao bodove, Srbin će imati priliku da novom titulom osvoji 2.000 poena.

Takav podvig bi mu garantovao povratak na prvo mesto na ATP listi, ali to nije jedini način da se Nole vrati na tron. Đoković bi prvi reket sveta postao i ako dođe do osmine finala, a Alkaraz ispadne ranije i Danil Medvedev ne osvoji turnir. Takođe, Medvedev se isključuje iz svake dalje matematike ako Novak dođe do četvrtfinala, a onda ostaje samo potrebno da mladi Španac ispadne pre srpskog asa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading