NE MOŽE PROTIV ĐOKOVIĆA JER NIJE PROŠAO DOPING - Fonjini ne igra Vimbldon zbog finala Lige šampiona?

Autor:

Sport

21.06.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici trećeg grend slema u sezoni mogli bi da zabrane nastup Italijanu jer je propustio doping testiranje da bi gledao finale Lige šampiona između Intera i Mančester sitija.

NE MOŽE PROTIV ĐOKOVIĆA JER NIJE PROŠAO DOPING - Fonjini ne igra Vimbldon zbog finala Lige šampiona?

Foto: www.profimedia.rs

Fabio Fonjini našao se u ozbiljnom problemu zbog finala Lige šampiona, pa se može desiti da propusti Vimbldon. Na prvu loptu veza između utakmice koju su odigrali Inter i Mančester siti u Istanbulu i predstojećeg trećeg grend slema u Londonu nije uočljiva, ali se Italijan pobrinuo da ih spoji i zakomplikuje sebi život.

Foto: Tanjug/AP

U PROBLEMU Fabio Fonjini

Naime, Fonjini je bio u Turskoj 10. juna i gledao poraz svom Intera od "građana" golom Rodrija kojim su Englezi došli do prvog "ušatog pehara". S druge strane, njegovi nero-azuri ostali su bez nove Lige šampiona posle 13 godina, a Italijan je propustio doping kontrolu kojoj se teniseri podvrgavaju i van turnira. On je, kao i svi teniseri, bio u obavezi da nadležne u anti-doping institucijama obaveštava gde će boraviti svaki dan u godini, gde će spavati, kako bi bili u mogućnosti da ga "prepadnu" i urade vanrednu kontrolu. Međutim, kada su pokucali na vrata Italijana tog 10. juna nisu ga pronašli kod kuće i sada se Fabio suočava sa suspenzijom. Pritom mu ovo nije prvi put.

Foto: Tanjug/AP

Finale Lige šampiona u Istanbulu

Zato ne bi bilo iznenađenje da Fonjini propusti Vimbldon i potencijalne duele sa Novakom Đokovićem. Međutim, ako nadležni budu rigorozni u primeni pravila, Italijanu se može desiti da "popije" i dužu suspenziju, kao u slučaju našeg Viktora Troickog. Podsetimo, Srbin je 2013. samo zakasnio jedan dan na testiranje, tvrdio je uz dozvolu doktora, ali je ipak bio suspendovan na 18 meseci, što je posle smanjeno na godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading