ĐOKOVIĆ POMERA SVE GRANICE! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u finale!

Autor:

Sport

09.06.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski tensier igraće za treći pehar u Parizu.

ĐOKOVIĆ POMERA SVE GRANICE! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u finale!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Finale pre finala u Bulonjskoj šumi pripalo je Novaku Đokoviću, koji je trijumfovao sa 3:1, mada treba reći da je Španac od trećeg seta igrao povređen.

Karlos Alkaras se u jednom trenutku samo ukočio, došlo je do problema sa listom desne noge i od tog momenta momak iz Mursije više nije mogao normalno da se kreće i vraća udarce.

Iako je uzimao medicinske tajm-aute, ni oni nisu pomogli "Karlitosu", pa je Đoković sa ubedljivih 6:1 u poslednjem setu rutinski stigao do borbe za pehar.

Novak je trijumfom izborio vizu za 34. grend slem finale, čime je izjednačio večni rekord koji je do danas bio u vlasništvu Kris Evert, a kada se radi o njegovoj konkurenciji, pobegao Rodžeru Federeru za četiri, Švajcarac je ostao na drugom mestu sa 31, dok Rafael Nadal ima 30 grend slem finala.

Foto: Tanjug

 

Daleko bitnija stavka je da Novak ovom pobedom stiže na korak od istorije i prilike da postane GOAT, jer bi  trijumfom u finalu obezbedio 23. grend slem titulu i ispisao istoriju "belog sporta", pošto je trenutno izjednačen sa Rafom (obojica imaju po 22 titule).

Istovremeno, Đoković bi titulom u Parizu postao jedini u istoriji sa po tri titule na svim grend slemovima, jer je trenutno izjednačen i po tom parametru sa "kraljem šljake".

Inače, ulaskom u finale Đoković je zaradio i 1.200 bodova, što ga je približilo povratkuna prvo mesto ATP liste. Ipak, i dalje mu je neophodno da podigne pehar u Bulonjskoj šumi, a tada bi imao 7.595 bodova, dok će drugoplasirani Alkaras ostati na 7.175.

Novak će za plasman u finale dobiti 1.150.000 evra, a u slučaju pobede nad Norvežaninom Kasperom Rudom ili Aleksanderom Zverevim iz Nemačke, inkasiraće duplo veći novac u borbi za pehar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading