NE RUŠI SAMO ALKARASA - Đoković pobedom na Rolan Garosu stiže Pelea, Džordana, Bolta...

Autor:

Sport

08.06.2023

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak mora da savlada Alkarasa u polufinalu Rolan Garosa i u finalu osvoji 23. grend slem da bi stao rame uz rame s legendama fudbala, košarke, atletike...

NE RUŠI SAMO ALKARASA - Đoković pobedom na Rolan Garosu stiže Pelea, Džordana, Bolta...

Foto: Tanjug

Još dva koraka do sna! Novaka Đokovića još sam dve pobede dele do besmrtnosti u tenisu, a prvu mora da ostvari danas (ne pre 14.45, Eurosport 1) u polufinalu Rolan Garosa protiv najtežeg mogućeg rivala Karlosa Alkarasa, koji mu je i glavni konkurent u borbi za prvo mesto ATP liste. Ako bi savladao mladog Španca, u finalu bi ga čekao bolji iz drugog polufinalnog meča između Kaspera Ruda i Aleksandera Zvereva.

Foto: Tanjug/AP

 

I tu stižemo do istorijskog trenutka. Pobedom u finalu na pariskoj šljaci Nole bi došao do rekordnog 23. grend slema, izdvojio bi se od Rafaela Nadala i s pravom bi se reklo da je odneo pobedu u GOAT trci (najbolji teniser svih vremena) protiv Španca i Rodžera Federera. Međutim, ako bi osvojio 23. grend slem, Đoković bi s pravom mogao da kaže da je stao rame u rame i s ikonama drugih sportova.

Foto: Tanjug/AP

Pele

Samo jedan fudbaler može da se pohvali da je osvojio tri titule prvaka sveta, a njegovo ime je Edson Arantes do Nascimento ili, jednostavno, Pele. Brazilac je "karioke" vodio do Zlatne boginje 1958, 1962. i 1970, dok još 20 fudbalera, uglavnom njegovih saigrača, može da se pohvali da su prvaci sveta bili u dva navrata.


Odmah po popularnosti iza fudbala je košarka, a po mnogima, nema dileme ko je najbolji u istoriji - Majkl Džordan. Leteći Majk je sa Čikago Bulsima osvojio šest NBA prstenova, a iako ih nema najviše (Bil Rasel je 11 puta osvajao titulu za 13 sezona sa Bostonom), smatra se najboljim košarkašem ikada, većim i od Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa.

Foto: Tanjug/AP

Majkl Džordan

Broj 23 nije magičan samo za Đokovića i Džordana, koji ga je nosio na dresu. Najbolji plivač u istoriji Majkl Felps je osvojio 23 zlata na Olimpijskim igrama i postavio letvicu toliko visoko da će je teško neko srušiti. Međutim, gledajući popularnost tenisa u odnosu na plivanje, te da će Novak imati priliku još da osvaja trofeje, Srbin bi sigurno bio veći od Amerikanca.

Foto: Tanjug/AP

Jusein Bolt

Nole može da uhvati i najbržeg čoveka na svetu Juseina Bolta. Jamajkanac je osvajao osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, a i dalje stoje njegovi svetski rekordi na 100 metara od 9,58 sekundi i na 200 metara od 19,19 sekundi. Inače, Bolt, čiji je nadimak Munja, osvojio je ukupno baš 23 zlatne medalje, ali računajući i mnoga manja takmičenja.

I za kraj dolazimo do još dve ikone svog sporta, Toma Brejdija i Majka Tajsona. Čuveni NFL kvoterbek je osvojio rekordnih sedam Lombardijevih trofeja, s tim da je Brejdi istoriju ispisao šestim šampionskim prstenom s Nju Inglandom, a svoje mesto među besmrtnima potom podebljao kao lider Tampe. S druge strane, Gvozdeni Majk je osvajao šest titula prvaka sveta u boksu, ne najviše u plemenitoj veštini, ali se svaka njegova pobeda posebno pamti, kao i u slučaju Džordana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading