KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Jedan od glavnih favorita IZBAČEN sa Rolan Garosa - Novak saznao bitnu informaciju!

Autor:

Sport

02.06.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na samom početku petog dana smo videli veliki šok.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Jedan od glavnih favorita IZBAČEN sa Rolan Garosa - Novak saznao bitnu informaciju!

Foto: Tanjug/AP

Teren na Rolan Garosu

Belgijska teniserka Eliz Mertens napravila je iznenađenje u Parizu, pošto je u meču trečeg kola savladala Džesiku Pegulu, inače trećeg nosioca, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3.

Belgijanka, inače autsajder u ovom meču, je sjajno započela meč i već je na startu stigla do ogromnih 5:0. Pegula je uspela da se upiše na semafor, ali je to sve što je uradila u prvom setu, koji je na kraju pripao belgijskoj teniserki, rezultatom 6:1.

U drugom delu igre smo videli mnogo veću borbu. Posle prvih šest gemova je rezulta bio izjednačen - 3:3, ali je to bilo to od Amerikanke. Mertensova je napravila dva brejka u nizu i na kraju, posle svega 56 minuta igre, obezbedila plasman u osminu finala Rolan Garosa.

Ovo je bitna informacija i za Novaka Đokovića, koji igra treći meč dana na centralnom terenu, a po okončanju ovog duela, čeka još kraj susreta u kom se sastaju Arina Sabalenka i Kamila Rahimova.

Mertens nije jedina teniserka koja je do sada obezbedila plasman u narednu fazu, pošto je pre nje plasman u najboljih 16 obezbedila i Ruskinja Darija Kasatkina, koja je sa 6:0, 6:1 porazila Amerikanku Pejtor Sterns.

Kasatkina će u narednoj fazi turnira igrati protiv bolje iz duela u kom se sastaju Elina Svitolina i Ana Blinkova, dok Mertensovu čeka Ruskinja, Anastasija Pavličenkova ili Anastasija Potapova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading