ĐOKOVIĆ DOBIJA SUSPENZIJU? Teške reči na Novakov račun - Srbija STREPI pred nastavak Rolan Garosa!

Autor:

Sport

31.05.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik TS Francuske je dao svoj komentar na situaciju vezanu za srpskog tenisera.

ĐOKOVIĆ DOBIJA SUSPENZIJU? Teške reči na Novakov račun - Srbija STREPI pred nastavak Rolan Garosa!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je uspeo da obezbedi plasman u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je na startu turnira savladao Aleksandra Kovačevića.

Ipak, duel je obeležio detalj po završetku meča, kada je Novak na kameri napisao moćnu poruku, posvećenu Srbiji i njenim stanovnicima sa Kosova.

"Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" - napisao je Novak i izazvao pravu lavinu komentara.

Povodom te situacije se oglasio i predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton, koji je dao konkretnu izjavu za "France 2".

- Etička povelja Teniske federacije tiče se korisnika licenci Saveza, a ne međunarodnih igrača. Kada su na konferenciji za novinare, imaju pravo da se izjasne o svemu. S druge strane, na terenu smo želeli da igrači nemaju političke stavove. Dosta smo razgovarali sa Đokovićevim timom, ovo ne sme da se ponovi. Za sada nema kazni. Znamo da je emotivan - rekao je Moreton.

Foto: Tanjug

Novak Đoković na Rolan Garosu

Jasno je da mnogi neće olako preći preko ove poruke, ali deluje da neke ozbiljnije kazne neće biti i da će Novak moći da se fokusira na mečeve i teren, na kom će pokušati da izbori treći trofej na Rolan Garosu, a ukupno 23. grend slem titulu.

Podsetimo, Novaka danas očekuje meč drugog kola na Otvorenom prvenstvu Francuske, a njegov rival će biti Mađar Marton Fučovič. Početak duela je zakazan za 20:15, na stadionu "Filip Šatrije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading