BRUKA I SRAMOTA! Englez NAPAO Novaka, PROZVAO Đokovića zbog podrške ljudima sa Kosmeta!

Autor:

Sport

31.05.2023

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar britanskog "Telegrafa" Oliver Braun sramno je udario na najboljeg srpskog tenisera.

BRUKA I SRAMOTA! Englez NAPAO Novaka, PROZVAO Đokovića zbog podrške ljudima sa Kosmeta!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ovaj urednik sportske rubrike "Telegrafa" u svom tekstu donosi naslov: "Odreknite ga se, uništite mu reputaciju, deportujte ga - Novaka Đokovića nije briga!", pošto je analizirao Noletovu poruku u Parizu "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju", kojom je treći reket sveta pokazao šta misli o teroru nad našim narodom na Kosmetu. 

Braun piše da je "fama oko Kosova idealna za čoveka koji uživa u mentalitetu "sam protiv svih'", pa objašnjava:

- Ako Novak Đoković ima nešto specifično, to je da ga nije briga šta drugi misle. Možete da radite šta hoćete, nećete napraviti ni najmanju pukotinu u njegovom psihološkom oklopu. Toliko se vidi u njegovom novom skoku u turbulentne vode diplomatije. Napisao je "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" na najbližoj kameri na Rolan Garosu. Da li je možda ublažio svoju poruku nakon tvrdnji da to podstiče etničke tenzije? Sanjajte o tome! - prenosi Braun i dodaje:

- Ni njegovi najveći mrzitelji ne mogu da mu odreknu autentičnost. On je toliko predan odbijanju da se vakciniše da je u poslednjih devet meseci zbog toga propustio jedan grend slem i dva mastersa. Iako su ga sa jednog grend slema izbacili, a na jedan mu nisu dali da dođe - priznaje Oliver.

Republika

Foto: printscreen/Twitter

Novakova poruka u Parizu

Britancu izgleda smeta to što Novak veruje da je "Kosovo srce Srbije" i smatra da je kada šalje poruke o južnoj srpskoj pokrajini - neiskren!

- Slična je jačina njegovih osećanja vezanih za događaje na Kosovu gde je više od 50 ljudi povređeno zbog pokušaja Srba da spreče novu albansku većinu da preuzme vlast. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se brzo uhvatio sprskog nacionalističkog narativa da je Kosovo deo Srbije, iako je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Ono gde je Đoković malčice neiskren je kada insistira da nema nameru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge države. Da neko drugi to uradi, javila bi se vrlo brza negativna reakcija. Zamislite da Danil Medvedev piše "Krim je srce Rusije"? - navodi Oliver Braun.

Prema pisanju urednika sportske rubrike britanskog Telegrafa, situacija međutim nije identična, jer samo 52 odsto članica Ujedinjenih nacija priznaje tzv Kosovo kao nezavisnu državu, ali ipak navodi da je Đoković "tačno znao šta radi".

Naravno da je znao, zato je i cela Srbija stala uz Noleta i podržala njegov patriotski potez.

Đoković u drugom kolu Rolan Garosa danas oko 19 časova igra protiv Mađara Martona Fučoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading