SRBIJA STREPI: Novak u Italiji najavio KRAJ KARIJERE?

Autor:

Sport

11.05.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavlja se pitanje do kada će Đoković imati motivaciju za takmičenje na vrhunskom nivou.

SRBIJA STREPI: Novak u Italiji najavio KRAJ KARIJERE?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Prvi reket sveta Novak Đoković zabrinuo je srpske navijače najavom da bi uskoro mogao da se oprosti od tenisa. Nole je rekao da još uvek oseća "glad za trofejima", ali da nije siguran koliko će još vremena takav osećaj biti prisutan.

Ne znam koliko ću još biti gladan titula, mogu da vam garantujem da je to još prisutno kod mene, barem sada. I to me mnogo motiviše - poručio je Đoković za "Gazetu", a potom prokomentarisao kako doživljava Italiju, sve uoči prvog izazova na Mastersu u Rimu:

U vašoj zemlji ima svega: tradicije, kulture, dobre hrane, strasti prema sportu i posebno za tenisom. Italija je naprečac osvojila moje srce. Prvo geografski, moja zemlja Srbija je blizu, skoro u susedstvu, uvek sam sa posebnom pažnjom pratio šta se dešava u vašoj zemlji. I onda, veoma smo slični po karakteru, mi volimo da uživamo u životu, srdačni smo i strastveni, volimo jake emocije - podvukao je Đoković.

 

 

Srbin je prvu titulu u "večnom gradu" osvojio 2008. godine.

Svakako da je jedno od najlepših sećanja ta prva titula 2008. godine, kada sam u finalu pobedio Vavrinku. Imao sam samo 20 godina, a osvojio sam trofej na jednom od najlepših i najvažnijih turnira. Tada još nije bio postavljen novi Centralni teren, igrali smo na Pjetranđeliju, što je verovatno najlepši teren, sigurno jedan od onih gde se strast i podrška osećaju najjače. Imao sam set zaostatka protiv veoma jakog rivala, ali uspeo sam da se oporavim, dokazavši da mogu da budem dobar i na šljaci. Svakako da se i drugih mečeva sećam sa zadovoljstvom, posebno onih protiv Federera i Nadala, jer pobediti njih je uvek imalo posebnog značaja, oni su protivnici koji su me pratili celog života - dodao je Đoković.

Podsetimo da je vlasnik 22 grend slem titule u sredu uveče bio na San Siru, gde je uživo posmatrao prvi polufinalni meč Lige šampiona između Milana i Intera - 0:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading