PREOKRETOM U PORAZ! Lajović izgubio DOBIJEN meč! Srbin bez GLAVNOG ŽREBA na Mastersu!

Autor:

Sport

09.04.2023

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb Mastersa u Monte Karlu.

PREOKRETOM U PORAZ! Lajović izgubio DOBIJEN meč! Srbin bez GLAVNOG ŽREBA na Mastersu!

Foto: starsport

Trenutno četvrti reket Srbije prokockao je dobijen meč protiv Francuza Iga Umbera od koga je izgubio sa 1:2 (6:2, 3:6, 4:6).

Ništa nije slutilo na ovakav rasplet situacije između 68. i 79. igrača ATP liste, koji je pripao 11 mesta slabije rangiranom Umberu.

Dušan je fenomenalno otvorio duel i prvi set ubedljivo rešio u svoju korist rezultatom 6:2.

Brejkovima u trećem i sedmom gemu, kada je poveo sa 2:1, odnosno, 5:2, Lajović je pokazao briljantno izdanje i niko nije mogao da nagovesti, kako će u nastavku okršaja krenuti njegov sunovrat.

Foto: Tanjug/AP

 

Već prvu set loptu srpski as je pretvorio u 6:2, da bi potom krenuo strmoglavi pad u njegovoj igri, iako je i u drugom periodu Staropazovčanin napravio prvi brejk.

Bilo je to ponovo u trećem gemu, ali je Francuz uzvratio ribrejkom i odmah izjednačio na 2:2. Do još jednog, ključnog brejka, Igo je došao u osmom gemu, kada je poveo sa 5:2, da bi zatim odservirao za izjadnečenje u setovima - 3:6.

Konačno, u trećem setu, razgoropađeni Umber je jedinim brejkom u sedmom gemu ostvario kapitalnu prednost i poveo sa 4:3, a zatim uspešno sačuvao servis do kraja i trijumfovao sa 6:4, izborivši plasman u glavni žreb Mastersa u Monte Karlu.

Iako je izgubio Lajović, poput Filipa Krajinovića, koga je dobio Mađar Marton Fučovič, i dalje teoretski može u ponedeljak da zaigra u prvom kolu, jer će najmanje jedan od poraženih finalista kvalifikacija dobiti "specijalnu pozivnicu" za glavni žreb, jer se Amerikanac Brendon Nakašima povukao iz Kneževine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading