ODRŽAN ŽREB ZA DEJVIS KUP! Srbija doživela REPRIZU! Opet u Valensiji, ali je JEDAN RIVAL promenjen!

Autor:

Sport

29.03.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Malagi održan žreb za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa za ovu godinu.

ODRŽAN ŽREB ZA DEJVIS KUP! Srbija doživela REPRIZU! Opet u Valensiji, ali je JEDAN RIVAL promenjen!

Foto: TSS

Takmičenje će se održati od 12. do 17. septembra u četiri grada domaćina (Mančester, Valensija, Bolonja i jedan grad u Hrvatskoj koji će naknadno biti saopšten), dok će se u Malagi od 21. do 26. novembra 2023. igrati nokaut faza posle koje će biti poznat šampion Dejvis kupa za ovu sezonu.

Kuglice su odredile da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi C, čiji je domaćin Valensija. Žreb je "orlovima" dodelio ponovo ovaj grad, kao što je bio slučaj i prošle sezone, kao i nove duele sa Španijom i Južnom Korejom.

Jedina razlika u odnosu na prethodnu godinu je treći protivnik, a ovog puta to je Češka, umesto selekcije Kanade sa kojom smo se sastali 2022.

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki na žreb gleda pozitivno.

Republika

Foto: Starsport

 

- Pre svega drago nam je da smo i ove godine u grupnoj fazi takmičenja Svetske grupe Dejvis kupa. U sličnoj smo grupi kao 2022, ponovo igramo u Valensiji i ponovo protiv domaćina Španije, kao i Južne Koreje koju izuzetno poznajemo. Novi protivnik je reprezentacija Češke. Smatram da možemo proći ovu grupu, ima mnogo vremena do tih mečeva, ali verujem da će svi moji igrači biti spremni da se takmiče i u dobroj formi. Siguran sam da možemo proći ovu grupu i kao biti među dve ekipe koje će se iz Grupe C plasirati na završno takmičenje u novembru koje nam je prošle godine jako nedostajalo, ali imamo novu priliku da to ostvarimo u ovoj sezoni. Ukoliko naš teniser broj 1 Novak Đoković bude u ekipi sa njim definitivno možemo stići daleko na ovom takmičenju – istakao je selektor Troicki.

Grupa A (domaćin Bolonja): Kanada, Italija, Švedska, Čile.

Grupa B (Mančester): Australija, Velika Britanija, Francuska, Švajcarska.

Grupa C (Valensija): Španija, Srbija, Češka, Južna Koreja.

Grupa D (Hrvatska): Hrvatska, Holandija, SAD, Finska.

Nosioci grupa na žrebanju u Malagi bili su: Kanada i Australija, kao šampion i vicešampion 2022. godine, Španija (3) i Hrvatska (4).

Pobednici grupa i drugoplasirani plasiraće se u finalnu fazu (četvrtfinala, polufinala i finale) takmičenja u Malagi 21-26. novembra 2023.

Žreb za "fajnal ejt" će se obaviti posle završetka grupne faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading