SKANDALČINA: Ukrajinka napravila ŠOKANTAN potez i UDARILA na Rusiju!

Autor:

Sport

06.03.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo će se pričati o finalu turnira u Ostinu, ali ne zbog kvaliteta samog tenisa.

SKANDALČINA: Ukrajinka napravila ŠOKANTAN potez i UDARILA na Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

Marta Kostjuk

Ukrajinka Marta Kostjuk osvojila je svoju prvu WTA titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Ostinu bila bolja od ruske teniserke Varvare Gračeve sa 2:0 (6:3, 7:5).

Nakon što je stigla do velikog podviga, Ukrajinka je odbila da se pozdravi sa Gračevom, da bi u govoru koji je usledio titulu posvetila svim ljudima koji se bore i umiru u ratu.

- Budući da sam u poziciji u kojoj se trenutno nalazim, izuzetno je posebno osvojiti ovu titulu. Želim da posvetim ovu titulu Ukrajini i svim ljudima koji se bore i umiru upravo sada - rekla je 20-godišnja Kostjuk.

Inače, mlada ukrajinska igračica je već neko vreme najglasniji protivnik ruskih i beloruskih tenisera i teniserki na Turu, a najčešće ih je kritikovala što nisu osuidli agresiju njihovih zemalja prema Ukrajini.

Inače, Marta Kostjuk se posle trofeja na turniru u Americi popela na 40. mesto WTA liste, dok je Gračeva od ovog ponedeljka na 66. poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading