VELIKI DOPING SKANDAL: Španac SUSPENDOVAN - teniseri u PANICI!

Autor:

Sport

23.02.2023

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna vrsta lekova je stavljena na listu zabranjenih.

VELIKI DOPING SKANDAL: Španac SUSPENDOVAN - teniseri u PANICI!

Foto: Tanjug/AP

Fernando Verdasko i Rafael Nadal

Fernando Verdasko, čuveni španski teniser i bivši polufinalista Australijan opena, suspendovan je krajem prošle godine na dva meseca zbog korišćenja nedozvoljenih suspstanci.

Naime, Verdasko je koristio lek za lečenje poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, koji mu je njegov lekar prepisao nakon što mu je dijagnostikovan ovaj poremećaj, ali je ubrzo stigla rekacija od nadležnih organa i Španac je na kratko suspendovan iz tenisa.

Sada se oglasila i Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA), koja je izdala stroga upozorenja teniserima i teniserkama i saoštila da su ovi lekovi zabranjeni i da će ubuduće teže kažnjavati sve koji budu pozitivni na ovu vrstu medikamenata.

Foto: Tanjug/AP

Fernando Verdasko je suspendovan 30. novembra

Igrači pre svakog korišćenja spomenutog leka moraju da traže izuzeće od navedene agencije, što Verdasko nije učinio, pa je zato i dobio suspenziju na dva meseca.

Videćemo kako će to uticati na tenisere i teniserke, jer je broj zabranjenih supstanci sve veći, a nije mali broj slučajeva igrača koji su dobijali kazne zbog dopinga koji su se branili da nisu bili svesni da je određena vrsta leka zabranjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading