ŠOKIRAO SVET: Amerikanac dao ZAPANJUJUĆU prognozu pred nastavak teniske sezone!

Autor:

Sport

14.02.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni teniser je stao uz svoje sunarodnike.

ŠOKIRAO SVET: Amerikanac dao ZAPANJUJUĆU prognozu pred nastavak teniske sezone!

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro, jedan od najboljih teniskih igrača 20. veka, dao je vrlo optimističnu prognozu kada je u pitanju tenis u Americi.

On je pričao za "Eurosport", a izjavio je da se nada da će neko od Amerikanaca u skorije vreme uskoro stići do grend slema.

- Ovo su vremena kada ti momci guraju jedni druge da ostvaruju bolje rezultate, što je dobra stvar. Proveli su dosta vremena kao juniori zajedno, Tomi Pol, Frensis Tijafo, Tejlor Fric i zbog toga su postali bolji igrači. Opelka je još jedan igrač protiv kog ne želite da igrate. Rekao bih da je Korda sada tu najviše odskočio. Bena Šeltona nisam mnogo gledao, ali ima ozbiljnu igru i donosi svežinu. Pol je nedavno stupio na scenu, ima mnogo talenta, ali možda nije uradio sve da se spremi da bude na tom nivou spremnosti i mentalno i fizički, koji je potreban da se bude na vrhu, ali videli ste koliko je dobar. Dženson Bruksbi je pre godinu i po dana bio taj o kom se pričalo, ali njegov servis mora da se popravi ako želi da ide napred - smatra Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Džon Mekinro, slavni američki teniser

Pričao je i o Tejloru Fricu, koji je već par godina pri vrhu ATP liste.

- On je najbolje plasiran od svih, udara lopticu neverovatno dobro, ali je imao nekoliko razočaranje na poslednjim grend slem turnirima. Ipak, po meni je on igrač za Top 10. Nisam siguran da mogu da ga stavim u sam vrh, ali je svakako veliki igrač -  kaže Mekinro.

Ipak, istakao je jedno ime za koje smatra da ima najviše šansi da se dokopa titule.

- Ostala je praznina u tenisu povlačenjem Rodžera Federera, a ni sa Rafom Nadalom nisam siguran na čemu je sada. Igrači sada pokušavaju da odrede gde im je mesto i to vide kao priliku. Tijafoa bih stavio blizu vrha u smislu igrača koji mogu da iznenade, jer je atletski možda i najbolji od svih. I mentalno je sve jači, bez obzira na razočaranje u Australiji. Mislim da ćemo u nekih godinu do godinu i po dana videti nekog od Amerikanaca kako osvaja grend slem titulu - zaključio je Mekinro.

Inače, Amerikanci čekaju na titulu na turnirima velike četvorke još od 2003. godine, kada je Endi Rodik trijumfovao na US Openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading