CICIPAS O NOVAKU PRVI PUT POSLE AUSTRALIJE! Đoković ga POČISTIO u Melburnu, a Grk uputio reči koje ODZVANJAJU!

Autor:

Sport

05.02.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je šta da kaže finalista prvog grend slem turnira u sezoni.

CICIPAS O NOVAKU PRVI PUT POSLE AUSTRALIJE! Đoković ga POČISTIO u Melburnu, a Grk uputio reči koje ODZVANJAJU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

Novak Đoković fenomenalno je otvorio 2023. godinu.

Pobedom protiv Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6, 7:6) Đoković je osvojio Australijan open po deseti put i vratio se na čelo ATP liste, a uspeo je i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slem trofeja i sada oba tenisera imaju po 22. titule.

Nole je počistio Cicipasa u finalnom meču, a Grk se prvi put posle toga javno oglasio. U razgovoru za grčki sajt "Tromaktiko", Cicipas je Novaku uputio reči koje odzvanjaju i koje bi svaki mladi teniser trebao da čuje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Stefanos Cicipas

 

Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit - izjavio je Cicipas, pa dodao:

- Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj. Spreman sam da nastavim da radim ovako u narednih 20 godina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas i Novak Đoković

 

Grčki teniser istakao je i da tek mora da se dokazuje u periodu koji dolazi.

- Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina - zaključio je Stefanos Cicipas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading