NEZASLUŽENI PORAZ: Nekadašnji slovenački šampion minimalcem savladao Šapčane! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.02.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapčani poraženi od ekipe koja je 2020. godine bila šampion Slovenije.

NEZASLUŽENI PORAZ: Nekadašnji slovenački šampion minimalcem savladao Šapčane! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Mačva Šabac

Fudbaleri šabačke Mačve nalaze se na zimskim pripremama u italijnskom Lignanu gde su pre samo tri dana ostvarili i trijumf u kontrolnom susretu protiv ukrajinskog superligaša ekipe Ruha, rezultatom 2:1.

 

Ovoga puta puleni trenera Ivana Kurtušića nisu uspeli da stignu do identičnog ostvarenja u drugm pripremnom susretu.

Ekipa Celja, šampion Slovenije iz 2020. godine pogotkom Gregora Bande u 41. minutu stigla je do minimalnog trijumfa rezultatom 1:0, a susret je odigran u primorskom slovenačkom gradiću Dekani na igralištu lokalnog Jadrana.

"Čivijaši" su navedeni susret odigrali u sledećem sastavu: Miloš Savić (Filip Samurović), Aleksandar Popović (Nemanja Pavić), Igor Ristivojević (Igor Bašić), Marko Jevtić, Nemanja Stevanović, Đorđe Belić (Martin Novaković), Marko Jovović (Uroš Savković), Mladen Mićanović (Boško Vraštanović), Luka Pejović (Nemanja Panić), Pavle Radunović (Miloš Nešković) i Petar Ristić (Uroš Branković).

Po okončanju susreta trener Kurtušić je izjavio:


- Odigrali smo jednu odličnu utakmicu protiv trećeplasirane ekipe Prve lige Slovenije. Ovo je za Celje bila generalna proba pred nastavak sezone sledeće nedelje, u kojoj su oni napravili samo dve izmene a mi smo igrali sa 22 igrača ponovo, svi su dobili šansu. Oni su ekipa koja je pre sedam dana dobila Radnički Novi Beograd sa 6:1, ekipa koja je treća trenutno u prvenstvu Slovenije i ima bod manje od drugog na tabeli, ekipa koja će sigurno izaći u Evropu ove sezone, što daje težinu samoj utakmici pa i rezultatu, jer su oni tri nedelje ispred nas u radu i fizičkom delu pogotovo, ali se to na terenu nije osetilo danas. Nažalost, što smo iz grube individualne greske primili pogodak ali i to je iskustvo za naše mlade igrače i deo fudbalskog odrastanja. Imali smo tri "mrtve" šanse, koje nismo iskoristili. Po meni i svima sa strane, mi smo bili bolji rival.

 

Nakon analize odigranog susreta, trener Šapčana je i najavio šta ekipu očekuje u narednom periodu:

- Idemo dalje, ponovo dva treninga, nama je ovo bila treća utakmica u šest dana koju smo odigrali a pored toga smo imali i put do Italije od devet sati autobusom, tako da smo energetski delovali odlično na terenu, s obzirom na ove činjenice.

Naredni kontrolni susret ekipa Mačve će odigrati 7. februara, a protivnik će biti ekipa Brinja koja se takmiči u drugom stepenu slovenačkog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading