MISTERIJA REŠENA! Čuveni Španac otkrio: Ovo je razlog zbog kog se Đoković i Nadal NE DRUŽE!

Autor:

Sport

03.02.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored toga što su ljuti rivali, oni nisu poznati i kao veliki prijatelji.

MISTERIJA REŠENA! Čuveni Španac otkrio: Ovo je razlog zbog kog se Đoković i Nadal NE DRUŽE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala postalo je istorijsko.

Đoković je osvajanjem Australijan opena stigao do 22. grend slem trofeja i na taj način se izjednačio sa "bikom sa Majorke" po ovom parametru, te će nastavak sezone možda doneti odgovor na pitanje - ko je najbolji teniser ikada.

I pored toga što su ljuti rivali, Đoković i Nadal nisu veliki prijatelji. Poštovanja ima, ali je njihov odnos hladan, te se ne može videti da se oni druže, kao neki drugi teniseri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Čuveni Španac, Aleks Koreča, pokušao je da reši misteriju Novakovog i Rafinog odnosa.

Mislim da Novak i Rafa imaju odnos pun međusobnog poštovanja. Ali, ne vidim ih baš na večeri kako se druže i pričaju o životu i tenisu. Jednostavno, to je tako. Oni se ne druže. Različiti su ljudi, imaju drugačije navike, različite rasporede. Federer i Nadal su imali isto rivalstvo, ali je ono preraslo u blizak odnos, ali s Novakom je jednostavno na različitim stranama, i što se tiče života i tenisa, i što se tiče ideala i odnosa prema navijačima - rekao je Koreča, pa uporedio odnos Rafe i Novaka sa odnosom koji je on imao sa Karlosom Mojom:

- Recimo, Moja i ja smo bili veliki prijatelji i rivali. On me dobije u Parizu, ja njega na Završnom mastersu. ali, vremenom prestaješ da mu odaješ tajne, jednostavno, rivali ti je, nećeš da mu olakšaš. Odjednom niste tako bliski. Zamislite sad na kom nivou je to kod Đokovića i Nadala. Nemoguće.

Republika

Foto: AP Photo/Michel Euler

Novak Đoković i Rafael Nadal

 

Koreča je, bio gost čuvene radio-stanice "Kadena ser", a u razgovoru sa voditeljima osvrnuo se i na Novakovu titulu u Melburnu.

Pogledajte samo kako je Novak slavio tu pobedu u finalu. Kako je zagrlio majku, brata, trenera i ostale ljude u boksu. Kada je zagrlio Marka, mogli ste gotovo da osetite harmoniju, to je bio zagrljaj koji govori - ništa nije bilo uzalud - istakao je Koreča, pa se nadovezao:

- Taj zagrljaj, momenat kada se slomio, to je bila erupcija svega onoga što je Novak akumulirao tokom godina. On ispoljava strast i posvećenost kroz tenis, ali je mnoge stvari morao da prećuti tokom godina. Đoković je čovek sa velikom dušom, mnogo puta je bio pogrešno percepiran, nisu ga razumeli zbog njegovih ideala. Ipak, on je oduvek bio iskren prema svima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading