Novak Đoković DOBIJA STATUU u Melburnu? Australijanci se oglasili - sada je SVE JASNO!

Autor:

Sport

01.02.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser deset puta je osvajao grend slem turnir u "zemlji kengura" pa se sa pravom postavilo pitanje da li će mu biti ukazana neka posebna čast.

Novak Đoković DOBIJA STATUU u Melburnu? Australijanci se oglasili - sada je SVE JASNO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković odigrao je fenomenalan turnir u Melburnu.

Najbolji srpski teniser na dominantan način osvojio je desetu titulu na Australijan openu, a u finalnom meču bio je bolji od Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6).

Đoković je na ovaj način stigao do 22. grend slem trofeja u karijeri, ali i povratka na čelo ATP liste. Pitanje koje je mučilo milione bilo je - da li će Novak dobiti zasluženu statuu na terenima Australijan opena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Direktor turnira Krejg Tajli otkrio je da se statue dodeljuju samo teniserima koji više ne igraju, tako da je za verovati da će Novak svoju dobiti kada završi karijeru.

- Ovo što je on uradio nikada se neće ponoviti. Neverovatno dostignuće. Statue se dodeljuju igračima koji više ne igraju, a on je i dalje aktivan. Ali zaista, Novak drži važno mesto u istoriji našeg turnira - istakao je Tajli na radiju "Sportsdej" iz Melburna.

Takođe, Kreg Tajli otkrio je i da je Novak do titule ove sezone došao povređen.

Da, video sam svojim očima snimke, a i doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija da li je to istina ili ne, a znam da je teško poverovati šta Novak može da uradi sa takvom povredom. Neverovatan je zaista, ekstremno profesionalno se poneo, a sada na kraju dana niko ne sme da dovodi u pitanje njegov atleticizam. Fokusiran je na sve što radi, svakog trenutka u danu. Šta jede, šta pije, kako radi ovo, ono.. Nema kod njega nikakvih padova. Prošao je kroz toliko toga i osvojio deset Australijan opena, a to nikad neće biti ponovljeno - zaključio je Tajli.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Šta vi mislite, da li će Novak Đoković dobiti statuu na Australijan openu po završetku karijere?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading