JOŠ DVA KORAKA DO ISTORIJE: Novak Đoković RUŠI jedan od NAJVEĆIH REKORDA ikad!

Autor:

Sport

25.01.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je sve bliže da obori rekord legendarnog Švajcarca.

JOŠ DVA KORAKA DO ISTORIJE: Novak Đoković RUŠI jedan od NAJVEĆIH REKORDA ikad!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, nakon što je uspeo da savlada Andreja Rubljova sa 3:0, čime je stigao do svog desetog polufinala na prvom grend slemu sezone.

Zanimljivo, svaki put kada je dolazio do polufinala, Novak je i osvajao turnir u Melburnu, pa se nadamo da će se ta situacija ponoviti i ove godine.

Ulaskom u ovo polufinale, Novak Đoković je stigao do svog 44. ulaska među četiri najbolja igrača na nekom grend slem turniru, pa ga sada još dva polufinala dele do velikog rekorda koji drži Rodžer Federer. Penzionisani Švajcarac je igrao u  46 polufinala na najvećim turnirima, te nema sumnje da će Novak, verovatno već ove godine izjednačiti rekord, a možda i preteći, čime bi preuzeo vlasništvo nad još jednim rekordom za koji se smatralo da nikada neće biti oboren.

Lista:

Rodžer Federer – 46;

Novak Đoković – 44;
Rafael Nadal – 38;
Džimi Konors – 31;
Ivan Lendl – 28

Priliku da obori ovaj rekord će Novak imati već krajem ove godine, kada ga čeka US open. Ipak, do tada će morati da uđe među četiri najbolja na Rolan Garosu i Vimbldonu, a zatim i da dobije vizu koja će mu omogućiti ulazak u SAD.

Ipak, jasno je da ovaj rekord trenutno Novaka ne zanima, već je sav fokus na Australijan openu, gde Đokovića u polufinalu očekuje meč protiv Amerikanca Tomija Pola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Opanak

29.01.2023 18:09

Hahaha..pa vi mediji ste bre gori od realiy...slusaj sad rekord broj cetvrtfinala.. pa gde su titule onda za tolke uspehe...slusajte ima jedan rekord gdd je Rodja top pa bre proglasite konacno to najbitnijim..broj parova blizanaca i nek su mu zivi i zdravi a medijima podrska u glupostima koje objavljuju...cirkus bez klovna.