FUDBALERI SRBIJE UZVRATILI PODRŠKU ĐOKOVIĆU! "ORLOVI": UZMI, NOLE, TITULU U MELBURNU!

Autor: M.S / Radovan. V Bibić

Sport

17.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole, zgazi ih sve do desete titule u Melburnu! Najbolji srpski teniser započeće danas (oko 11.00) pohod na jubilarni pehar na Australijan openu protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene uz veliku podršku srpskih navijača, koji čekaju dve godine da ga vide na delu jer je u 2022. bio sprečen da igra zbog deportacije.

FUDBALERI SRBIJE UZVRATILI PODRŠKU ĐOKOVIĆU! "ORLOVI": UZMI, NOLE,  TITULU U MELBURNU!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Zaslužio je Nole podršku i brojnih uspešnih sunarodnika sportista koje je zdušno bodrio kada su oni izlazili na teren, pa i fudbalera Srbije.

BODRIO IH U KATARU

Zato su se "orlovi" preko Srpskog telegrafa odužili teniskom asu za reči podrške pred Mundijal u Kataru. Naime, Đoković je posle osvajanja pehara na završnom mastersu u Torinu na kameri napisao: "Ma tako je, bre! Ajmo, "orlovi", četiri dana pred prvi meč Srbije na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, a onda i na sam dan meča uz poruku na Instagramu: "Idemo, 'orlovi"'.

- Novače, legendo, podigni trofej. Ubeđen sam da ti to možeš! Obraduj sve nas koji navijamo za tebe, zaslužio si to - poručio je Đokoviću kapiten Srbije Dušan Tadić preko našeg lista.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić

Poput Duće, Novaku je, i to baš u njegovom stilu, podršku poslao i Uroš Račić, uveren da će njemu te reči značiti koliko i njegove poruke njima u Kataru.

- Možeš ti to, napred Nole. Novaku šaljem svu energiju i podršku. Verujem da će, kao i uvek, dati celog sebe i neka mu sreća bude naklonjena. Da stigne do finala, a onda tamo radi najbolje i osvaja trofeje. Đoković nas svake godine pokrene u januaru, pa nam godina krene uspešno kada osvoji Australijan open. Zaista imam veliko poštovanje prema svemu što radi, kako predstavlja Srbiju - naglasio je Račić, pa spomenuo i dodatni motiv:

Republika

Foto: Starsport

Uroš Račić

- Znam da je motivisan da ispravi sve nepravde koje su mu se desile prošle godine. Zato Novak i jeste najveći. Mi ga svi smatramo za božanstvo, a on je ipak samo čovek i često mu nije lako.

IPAK TRENIRAO

Upravo će Đoković opet morati da pronađe dodatnu energiju i zbog evidentne povrede koju vuče. Pribojavali su se ljubitelji tenisa širom sveta da će ga povreda možda sprečiti da uopšte zaigra u Melburnu jer je otkazao trening u nedelju, ali je svima pao kamen sa srca kada je juče, iako s dosta kašnjenja i u novom terminu, ipak trenirao. Bio je Novak s bandažom zadnje lože leve noge, ali ne bi trebalo da ga povreda spreči da da sve od sebe i krene po rekordan 22. grend slem u karijeri.

Kirjos odustao od turnira, izvukli mu tkivo iz kolena

Šok u Melburnu, ljubimac domaće publike Nik Kirjos odustao je od Australijan open zbog povrede kolena. On je već imao hirurški zahvat, a na društvenim mrežama je podelio sliku krvavog tkiva koje mu je izvučeno iz kolena.

- Očigledno sam skrhan. To je moj domaći turnir gde sam pobedio u dublu i verovatno igrao najbolji tenis u životu. Sve što mogu da uradim jeste da se vratim. To je brutalno - poručio je Kirjos.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading