NE IDE U FRANCUSKU: Otkazao učešće na Mastersu u Parizu!

Autor:

Sport

21.10.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odustao zbog problema sa kolenom.

NE IDE U FRANCUSKU: Otkazao učešće na Mastersu u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Australijski teniser Nik Kirjos otkazao je učešće na Mastersu u Parizu, koji je na programu od 31. oktobra do 6. novembra.

Finalista ovogodišnjeg Vimbldona se na taj potez odlučio zbog toga što ga već neko vreme muči koleno i za sada nije spreman da se vrati na teren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Njega će u glavnom žrebu zameniti Britanac Džek Drejper.

Sportista grčkog porekla se takođe povukao i sa ATP turnira serije 500 u Bazelu, koji se igra sledeće nedelje.

Inače, veoma zanimljivo je da Kirjos nikada u karijeri nije zaigrao na Mastersu u Parizu, kao ni na onom u Monte Karlu...

Podsetimo, Kirjos je od početka karijere važio za jednog od najtalentovanijih tenisera na planeti, ali zbog svoje naravi i sklonosti skandalima nikada nije ispunio potencijal. Ove sezone je igrao sjajno, stigao je do finala Vimbldona gde je izgubio od Novaka Đokovića, ali je posle toga osvojio Vašington open.

Još bolji je Australijanac u 2022. godini bio u dublu, gde je došao do tri trofeja. Prvi i najveći u karijeri je osvojio početkom godine, kada je sa Tanasijem Kokinakisom podigao pehar Australijan opena, a kasnije je trijumfovao još na turnirima u Atlanti i Vašingtonu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tanasi Kokinakis i Nik Kirjos sa peharom Australijan opena

Takođe, Nik je oduvek važio za velikog mrzitelja Novaka Đokovića, ali se njihov odnos okrenuo za 180 stepeni tokom torture koju je Nole proživljavao u Melburnu januara ove godine, pa su sada veliki prijatelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading