NARKOTICI, KAZNE, ĐOKOVIĆEV SKALP... Novak ima negativan učinak protiv njega, a sada ponovo udara na Srbina!

Autor: Žarko Sokić

Sport

05.10.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog igrača pratili su skandali tokom čitave karijere, a jedan je od retkih koji ima pozitivan skor sa najboljim srpskim teniserom.

NARKOTICI, KAZNE, ĐOKOVIĆEV SKALP... Novak ima negativan učinak protiv njega, a sada ponovo udara na Srbina!

Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Sećate li se Danijela Evansa?

Britanski, 32-godišnji teniser, kog su tokom karijere pratili brojni skandali, a trenutno se nalazi na 25. mestu ATP liste, ponovo je u centru pažnje srpske javnosti jer će na turniru u Tokiju u osmini finala igrati protiv Miomira Kecmanovića.

Meč je na programu u četvrtak rano ujutru po našem vremenu, a do osmine finala teniseri su došli na sličan način. Evans je posle preokreta sa 2:1 savladao Radua Albota iz Moldavije (6:7, 6:1, 6:4), dok je Kecmanović bio bolji od domaćeg igrača, Nišioke, takođe posle preokreta i takođe sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:2).

Biće ovo drugi duel Kecmanovića i Evansa, a Srbin za sada vodi 1:0 u pobedama jer je na Rolan Garosu 2021. meč protiv Britanca rešio u svoju korist sa 3:1 (1:6, 6:3, 6:3, 6:4).

Ipak, nemaju svi srpski teniseri pozitivan skor protiv Evansa. Britanski teniser je samo jednom igrao protiv Novaka Đokovića i - pobedio! Jedan je od retkih koji imaju pozitivan skor protiv Novaka, a taj meč desio se u Monte Karlu 2021. godine.

Novak Đoković me je doveo u situaciju da moram malo da ga čekam u svlačionici pred početak meča (kako bi zajedno izašli na teren). E, to me je dodatno motivisalo - govorio je posle istorijske pobede Danijel Evans.

Tada su ponovo na površinu isplivali mnogobrojni skandali britanskog tenisera.

On je 2017. godine suspendovan na godinu dana zbog korišćenja narkotika, a pošto je priznao šta je uradio nije dobio maksimalnu kaznu. 

Takođe, Evansu je dva puta ukinuta suspenzija Teniskog saveza Britanije, 2011. i 2012. godine, te mu je čitava karijera došla pod znak pitanja. 

Znam šta je problem. Ne treniram dovoljno dobro, ne radim dovoljno dobro. Očigledno sam veoma loš u svom poslu. Razni su razlozi, mnogo toga me odvraća od tenisa. Hiljadu ljudi mi je reklo da se fokusiram, ali to nisam uspevao. Kada to uradim, igram dobro - naveo je Evans 2013. godine.

 

 

​Dve godine kasnije je dobio kaznu jer se nije pojavio na prijavljenom turniru u Britaniji, tri meseca niko nije čuo ni glas od njega jer se oporavljao od povrede kolena i pao je na daleko 772. mesto na ATP listi.

Sada je 25. na svetu i udariće na još jednog Srbina - Miomira Kecmanovića!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading