NEĆE BITI LAKO: Ko je Roman Safiulin, Đokovićev naredni rival? Novak mu je idol, bio je u Srbiji, u Francuskoj uzeo skalp favoritu...

Autor:

Sport

01.10.2022

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti lako Novaku Đokoviću u polufinalu ATP turnira u Tel Avivu.

NEĆE BITI LAKO: Ko je Roman Safiulin, Đokovićev naredni rival? Novak mu je idol, bio je u Srbiji, u Francuskoj uzeo skalp favoritu...

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, pokušaće da stigne do finala ATP turnira u Tel Avivu.

Njemu će u subotu od 18.30 protivnik biti Rus Roman Safiulin, trenutno 104. teniser planete.

Ko je naredni Novakov protivnik?

Safiulin je do meča protiv Đokovića stigao pobedama protiv Grenijea, Ečeverija i Rinderknea i nema sumnje da je Novak veliki favorit protiv tenisera kom je najbolji plasman bio 97. mesto na ATP listi.

Safiulin ima 25 godina, a ove sezone je, bar što se tiče grend slemova, najveći uspeh zabeležio u Australiji gde je prošao kvalifikacije i ispao u prvoj rundi.

Ipak, znao je da uzme skalp favoritu, pa će ostati upamćena pobeda protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu turnira u Marseju (6:4, 6:4).

Ni na tom turniru nije stigao do finala jer je u polufinalu poražen od Ože-Aljasima sa 2:0 (7:6, 7:6).

Šafiulin je 2015. osvojio juniorski Australijan open, a više puta tokom karijere isticao je da mu je Novak Đoković jedan od idola

Igrao je Šafiulin i na turniru u Beogradu gde je stigao do drugog kola i tamo predao meč zemljaku Karenu Hačanovu pre nego što su izašli na teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading