PONOSAN SAM: Troicki analizirao ostvarenje srpske reprezentacije - iako nada još uvek postoji, svestan je da su šanse u domenu teorije!

Autor:

Sport

18.09.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na nadu i dalje nam niko ne može oduzeti.

PONOSAN SAM: Troicki analizirao ostvarenje srpske reprezentacije - iako nada još uvek postoji, svestan je da su šanse u domenu teorije!

Foto: Starsport

Viktor Troicki

Dejvis kup reprezentacija Srbije savladala je izabranu selekciju Kanade rezultatom 2:1, ali je i dalje veliko pitanje da li će uspeti da obezbedi plasman na završni turnir renomiranog takmičenja.

Nakon trijumfa Lasla Đerea, Miomir Kecmanović nije uspeo da savlada Feliksa Ože-Alijasima i već tada je bilo jasno da je Srbiji neophodan šokantan trijumf Južne Koreje nad selekcijom Španije kako bi nastavila takmičenje.

Selektor naše reprezentacije Viktor Troicki po okončanju meča sa Kanađanima izneo je svoje viđenje svega što se događalo:

- Počelo je dobro, Laslo Đere je sjajno igrao protiv Dialoa. Nadali smo se da Kecmanović može da trijumfuje protiv Ožea, uzdali smo se i da je Feliks umoran jer je sinoć oko jedan posle ponoći završio dubl, ali danas je odigrao fenomenalno. Bilo je stvarno teško dobiti ga, bio je sjajan na forhendu, servirao je fenomenalno, bio je agresivan od početka do kraja. Miša je imao neku polu-šansu u prvom setu, ali Feliks je odigrao sjajno. On je pobedio i prvog igrača sveta Karlosa Alkarasa, tako da mu čestitam, stvarno je bio sjajan u protekla 24 sata.

 

 

Svestan je Viktor Troicki da je ključ uspeha bio u rukama Miomira Kecmanovića:

- Znali smo da je Pospišil povređen i da će teško izdržati dubl. Gledali smo zato da u singlu budemo što bolji i bili svesni da ako stignemo do dubla da tu imamo šansu baš zato što je Pospišil povređen i da je njegovo koleno problematično. Ali... Ako ne budemo prošli, a opet kažem, šanse su veoma male, biće ovo veliki maler jer ćemo verovatno biti jedina ekipa sa dve pobede koja nije prošla dalje. Izgleda da nam se vraća za prošlu godinu kada smo se iz Insbruka provukli do Madrida, kada je ruski dubl pobedio, pa mi prošli u polufinale u poslednjoj sekundi. Moram da kažem da sam uprkos svemu veoma ponosan na sve momke, dali su sve od sebe.

Na kraju j selektor srpske teniske Dejvis kup reprezentacije istakao:

- Ponosan sam. Imali smo baš dosta pehova, nisam mogao da računam uvek na sve. To se desilo i prošle godine, evo desilo se i sada. Tako je kako je. Navijaćemo sutra za Koreju, ali to će stvarno biti čudo ako pobede - zaključio je Viktor Troicki.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading