Novak popio STOP, a evo i zašto mu nije bilo pomoći!

Autor:

Sport

26.08.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

US open neće biti isti bez Đokovića!

Novak popio STOP, a evo i zašto mu nije bilo pomoći!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Teniska asocijacija SAD (USTA) i organizatori US Opena izašli su u javnost sa objašnjenjem zašto nisu mogli da načine izuzeće u slučaju Novaka Đokovića.

Kao što je poznato, bivši broj jedan neće od ponedeljka igrati na poslednjem grend slemu sezone, jer kao nevakcinisan protiv kovida, nije mogao da uđe u SAD.

 

 

Pojašnjenje je stiglo dan posle žreba i optužbi od strane američkog tenisera, Tenisa Sandgrena, da se USTA i US Open nisu borili za Novaka, tačnije da nisu ni pokušali da učine nešto da on zaigra:

- USTA je bila u regularnom kontaktu sa nekoliko odseka federalne vlade, uključujući i Odsek za bezbednost, Carinsku i pograničnu kontrulu i Stejt departmentom. U svim slučajevima, informisani smo da Vlada SAD više nije razmatrala aplikacije za izuzeća od nacionalnog značaja. Samo izuzeće koje bi bilo zatraženo na individualnoj bazi od strane zainteresovanog lica bi bilo razmotreno od strane odgovarajućeg odseka ili vlasti, a što se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih ljudi koji nisu državljani SAD. Ova politika, koja je na snazi od oktobra 2021, razlikovala se od politike koja je bila na snazi tokom US Opena 2020. i 2021- stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading