POLITIKA "SAHRANILA" NOVAKA: Umesto dominacije, Đoković tone sve dublje na ATP listi!

Autor:

Sport

25.08.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera u istoriji "belog sporta" nije zaslužio ovakav tretman.

POLITIKA "SAHRANILA" NOVAKA: Umesto dominacije, Đoković tone sve dublje na ATP listi!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na US Openu

Najbolji srpski teniser, kao i jedan od najvećih ikada, Novak Đoković, ove godine definitivno neće učestvovati na US Openu.

- Na žalost, neću se takmičiti ove godine u Njujorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim fanovima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam da čuvam formu i optimizam i radujem se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro - napisao je Nole na Tviteru.

To znači da je Đokoviću ove godine zbog politike oduzeto, bez ikakve šanse da ih odbrani, čak 5.200 bodova. Po 2.000 na Australijan openu i Vimbldonu, kao i 1.200 u Njujorku.

Podsetimo, iz Australije je Novak početkom godine deportovan jer nije vakcinisan, što je razlog i nemogućstva da se takmiči na US Openu, dok je ATP odbio da boduje Vimbldon, pošto su Englezi zabranili Rusima i Belorusima da se takmiče.

Srbin je trenutno šesti reket sveta, ali će posle US Opena imati veliku šansu da čak ispadne iz Top 10, što definitivno ne bi bio slučaj da je mogao da osvaja bodove na tri od četiri grend slema.

Takođe, ovom odlukom je Novak definitivno ostao bez prilike da se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem titula, pošto Španac ima 22, a Srbin 21.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading