AMERIKANAC ZAPALIO JAVNOST: Đoković je sam ODLUČIO da ne igra u Njujorku!

Autor:

Sport

24.08.2022

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao svoje mišljenje.

AMERIKANAC ZAPALIO JAVNOST: Đoković je sam ODLUČIO da ne igra u Njujorku!

Foto: Tanjug/AP

Bivši najbolji teniser sveta Endi Rodik izjavio je u intervjuu za Njujork post da je najbolji srpski teniser Novak Ðoković napravio izbor da ne igra na US Openu.

Amerikanac, koji se 2012. povukao iz tenisa, smatra da poslednji grend slem sezone neće biti isti bez Novaka, ali da je to njegova lična odluka.

- Nesreća je što ne može da igra. Međutim, obaveštenje je okačeno na zid, a on je napravio izbor. Svi se nosimo sa posledicama naših izbora. Za turnir bi bilo dobro da je Novak tamo. Ali takođe znam da US Open ili Teniska asocijacija SAD nisu institucije koje bi trebalo da idu protiv politike vlade. Mislim da je smešno da navijači očekuju tako nešto od teniskog turnira - izjavio je Rodik za Njujork post.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik


Amerikanac je istakao da je najveći favorit za titulu u Njujorku prvi teniser sveta Danil Medvedev, koji i brani trofej.

- Teško je davati prognoze kad nije ni žreb obavljen. Medvedev je najsigurnija opklada, pobedio je prošle godine i dokazano je da voli da igra na terenima u Njujorku. Najveće pitanje je zdravstveno stanje Rafaela Nadala. Imao je samo jedan meč posle odustajanja s Vimbldona. Imali smo neočekivane pobednike turnira koji prethode US Openu. Momak koji je 150. na svetu, Ćorić, osvojio je Sinsinati. Posle duže vremena imamo više pitanja pred turnir, nego odgovor - istakao je Rodik.

Prema važećim zakonima u SAD, Novak Ðoković kao nevakcinisani stranac ne može da uđe u Ameriku, a samim tim ni da se takmiči na US Openu koji počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Jelenko

24.08.2022 15:02

Ali mogu da udju vakcinisani a bolesni.