IMALA JE RAK, NOVAC SAM DRŽAO U JAKNI... Ivanišević otvorio dušu: Potresna priča Novakovog trenera

Autor:

Sport

01.08.2022

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran se sa 17 godina spremao za učešće na Australijan openu, a tada ga je pozvao otac i sapštio najgoru moguću vest...

IMALA JE RAK, NOVAC SAM DRŽAO U JAKNI... Ivanišević otvorio dušu: Potresna priča Novakovog trenera

Foto: Starsport

Bivši hrvatski teniser Goran Ivanišević (50), sada trener Novaka Đokovića ispričao je kako su roditelji uložili sve što su imali u njega, ali je život osvajača Vimbldona iz 2001. godine obeležila jedna tužna situacija.

Naime, sa samo 17 godina, pred Australijan open, otac ga je pozvao i poručio da njegova sestra Srđana ima rak i da je teško bolesna.

- Pokojna sestra se razbolela, imala je rak i to je bio jedan od motiva da uspem. Taj splet ludila i lošeg pretvorio se u nešto dobro - počeo je Goran priču za "Glas Istre".

Srđana je pobedila bolest, ali je u 52. godini preminula 2019, a rođeni Splićanin je prihod iz Melburna namenio njoj.

- Uzeo sam gotovinu i nosio sam je kući u jakni, znao sam da je tokom celog leta novac bio u njoj, oka nisam sklopio, zagrlio sam jaknu. Sećam se da smo odmah po mom povratku igrali Dejvis kup u Beogradu, novac sam odmah predao ocu. U Australiji sam imao 100 dolara uz sebe, odjednom sam imao nekoliko desetina hiljada - otkrio je Ivanišević.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Goran Ivanišević

Novak i on imali su slične poteze roditelja, jer je porodica takođe uložila ogromnu svotu novca, ali se sve na kraju isplatilo.

 - Otac je rizikovao mnogo, prepoznao je nešto u meni što on nije bio. Bio je profesor na fakultetu, moji su prodali stan zbog mene. Bio je to i za mene ogroman pritisak, bila je to lutrija. Istina, bio sam dobar, ali niko ne može da garantuje da ćeš postati vrhunski igrač. Isplatilo se na kraju. U svojoj karijeri video sam tenisere na koje bih stavio milione, pa od nijh nije bilo ništa. A, bilo je onih na koje ne bih stavio ni pet kuna, pa su postali vrhunski, nema pravila. Vidi se ko je talenat, ali to nije garant uspeha - istakao je Đokovićev trener.

Član teniske Kuće slavnih bio je poznat kao veoma temperamentan igrač, a mnogo i često je lomio rekete u besu.

- Jedini sam u istoriji tenisa koji je morao da preda meč zbog nedostatka reketa. To se još nije dogodilo, mislim i da nikad više neće. Najviše sam time naštetio samom sebi - zaključio je Goran Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Bosanka

02.08.2022 09:01

Ne podnosim ga organski!!!!!!!!!!!

Onkyo

02.08.2022 11:25

@Bosanka - Iskreno čim se potpisuješ kao bosanka, ni ja tebe ne podnosim ni organski, ni neorganski. Gadite mi se.

Odgovori 7 17