Fantastična vest za Novaka: Ovo je dokaz da će moći da igra na Australijan openu?

Autor: Tanjug

Sport

21.07.2022

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žalbeni sud Australije poništio je češkoj teniserki Renati Voracovoj ukidanje vize za ulazak u ovu zemlju, prenose lokalni mediji.

Fantastična vest za Novaka: Ovo je dokaz da će moći da igra na Australijan openu?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Renata Voracova (38) je početkom godine deportovana iz Australije zbog statusa vakcinacije i nije mogla da igra na prvom gren slem turniru sezone.

Australijski "Ejdž" podseća da je Čehinja dobila izuzeće od vakcinacije kao i Novak Ðoković, ali je Žalbeni sud utvrdio da je njen slučaj nešto drugačiji u odnosu na srpskog tenisera.

Žalbeni sud Australije je saslušao dokaze u kojima se navodi da je Voracovoj nakon pregovora između njenog advokata i australijskih pograničnih snaga odobrena viza, koja joj omogućava da uđe u ovu zemlju kao "zakoniti nedržavljanin".

- Nije bilo dokaza da Voracova nije ispoštovala uslove za izdavanje vize. Ona je poštovala sva relevantna pravila i bilo je dokaza da se oslanjala na izjave koje su joj dali Tenis Australija i Ministarstvo zdravlja u Viktoriji o medicinskom izuzeću - naveo je potpredsednik Suda i šef Odeljenja za migracije i izbeglice Jan Redfern.

On je rekao da se Voracova ne protivi vakcinaciji kao Ðoković.

- Napominjem da se slučaj Voracove razlikuje od slučaja Ðoković. Voracova nije ni morala da se oslanja na činjenicu da je prethodno imala koronavirus kao medicinski kontraindikaciju za vakcinaciju jer je imala medicinsku osnovu da odloži vakcinaciju - naveo je, između ostalog, Redfern.

Ðoković je deportovan iz Australije uoči početka u Melburnu iako mu je prvobitno bio dozvoljen ulazak u ovu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading