NOVAK JE PAMETNO ZAŠTITIO SVOJE SRCE: Američki doktor STAO na Đokovićevu stranu - "Ima pravo na slobodu, pustite ga u Njujork"

Autor:

Sport

19.07.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sasuo im sve u lice!

NOVAK JE PAMETNO ZAŠTITIO SVOJE SRCE: Američki doktor STAO na Đokovićevu stranu - "Ima pravo na slobodu, pustite ga u Njujork"

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na US Openu

Novak Đoković najverovatnije neće igrati na predstojećem US Openu.

Po pravilima koja su trenutno na snazi u SAD, ulazak u zemlju zabranjen je strancima koji se nisu vakcinisali protiv koronavirusa.

Ipak, upravo iz Amerike stiže podrška srpskom teniseru.

Naime, kardiolog Piter Mekaloh podržao je Novakovu odluku da se ne vakciniše.

Vakcine protiv kovida, po medicinskoj literaturi koja ima više od 200 stranica o tome, sve od reda mogu da izazovu oštećenje srca. To je poslednje što bi jedan sportista trebalo da rizikuje - rekao je Mekaloh u razgovoru za NTD Njuz, a potom dodao:

 

 

Oštećenje srca može da dovede do zastoja srca, i konačno, do iznenadne smrti. Novak je svesno napravio pravi izbor, a problemi sa posledicama vakcina ne tiču se samo problema sa srcem. Mogu da oštete muskulaturu, nerve, mozak, tako da mislim da je svaki sportista pod rizikom ako uzme kovid vakcinu.

Mekaloh ne može da razume zbog čega je Novaku zabranjeno da dođe na US Open.

Ne bi trebalo da ima više bilo kakvih restrikcija. NCAA je objavio dokument o testiranju sportista, to se radi rutinski. Sportisti imaju nižu stopu zaraze kovidom nego studentska populacija uopšte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading