Vilander i Mekinro uporedili Đokovića i Federera: Rodžer je legenda koja je dominirala na Vimbldonu, dok Novakov tenis nije specijalizovan za travu!

Autor:

Sport

09.07.2022

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči bi mogle dodatno da motivišu Noleta u pohodu na četvrtu uzastopnu titulu u Londonu.

Vilander i Mekinro uporedili Đokovića i Federera: Rodžer je legenda koja je dominirala na Vimbldonu, dok Novakov tenis nije specijalizovan za travu!

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Mats Vilander i Džon Mekinro posmatraju Novaka Đokovića i Rodžera Federera, ilustracija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u nedelju od 15 časova igra finale Vimbldona protiv Nika Kirjosa, a uoči borbe za trofej je Noletove igre na londonskoj travi Mats Vilander uporedio sa onim što je činio Rodžer Federer.

Stvar je što Novak Đoković najbolje zna da se brani na travi i da nakon toga silovito uzvrati. Nije lako ići protiv inercije na toj podlozi - rekao je Vilander, pa nastavio:

- Federer je bio dominantan na Vimbldonu, ali na totalno drugačiji način od Novaka. Novakov tenis nije specijalizovan za travu, makar ne na papiru. Mnogi igrači se dobro kreću na šljaci i na betonu, ali Đoković je jedini koji može to da čini i na travi. Neverovatno je elastičan, to mu omogućava dobar balans - dodao je Vilander.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer na Vimbldonu

Na reči o Švajcarcu se nadovezao legendarni Džon Mekinro.

- Rodžer je živa legenda, svi znamo to. Uvek sam idealizovao igru Roda Lejvera, a Federer je neka unapređenja verzija. Karijera mu traje veoma dugo, imali smo prilike dosta puta da uživamo u njegovom tenisu. Ne možemo više ništa da očekujemo od njega, sada mora da radi ono što ga čini srećnim - poručio je Mekinro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading