Dvostruki aršini Amerikanaca! Nekome je život majka, a nekom maćeha! Nepravda prema Đokoviću!

Autor:

Sport

28.06.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak kao nevakcinisan ne sme u SAD, ali to ne važi za sve igrače...

Dvostruki aršini Amerikanaca! Nekome je život majka, a nekom maćeha! Nepravda prema Đokoviću!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković bije bitku na Vimbldonu za odbranu trofeja u Londonu.

U isto vreme Đoković je sam potvrdio da u ovom momentu njegov nastup na US Openu nije moguć, jer će kao nevakcinisan teško ući u SAD.

Đoković je istakao da se nedvno dopisivao sa Tenisom Sandgrenom, američkim igračem koji će kao nevakcinisan imati pravo nastupa u Njujorku:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tenis Sandgren i Novak Đoković

- Dopisivao sam se sa njime pre nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji – i ono što je on rekao je potpuno logično: ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo da važi za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može da igra jer je državljanin SAD – iako nije vakcinisan – a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku ’zelenu kartu’ (radnu i boravišnu dozvolu) – ili pasoš – meni bi bilo omogućeno da igram. Ako to možda ima neke političke logike… Ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete da zaključite zašto. Grend slemovi su takmičenja koja se najviše računaju u ovom delu moje karijere, oni zaslužuji moju posebnu pažnju. Ali, dobro, ako ne budem imao šansu da igram tamo – neće biti smak sveta, idemo dalje. Ja sam trenutno usresređen samo na ovaj turnir- jasan je Novak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading