DETE RATA: Pitali su Novaka o Rusiji i Ukrajini, Đoković ponudio KOMPROMISNO rešenje!

Autor:

Sport

25.06.2022

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin otvorio dušu o gorućoj temi.

DETE RATA: Pitali su Novaka o Rusiji i Ukrajini, Đoković ponudio KOMPROMISNO rešenje!

Foto: Profimedia

Novak Đoković

Novak Đoković, treći reket sveta, nije mogao da se saglasi sa Ukrajincem Sergejem Stahovskim, koji je tražio da se Rusima i Belorusima zabrani učešće u svim sportovima.

Nole je istakao da je "dete rata", odnosno da zna koliko je teško ratno okruženje.

Znam Sergeja dugo vremena. Bio mi je kolega dugo na terenu, ali u savetu. Imamo dobar odnos. Kontaktirao sam ga i razgovarali smo u poslednje vreme. Razumem frustraciju koja dolazi sa njegove strane i ukrajinskog naroda prema Rusiji i svemu što se dešava. Naravno da neću da se komentarišem i nađem se u središtu rata - naveo je Đoković, a potom je obrazložio:

Ono što mogu da kažem kao dete rata, zapravo nekoliko njih tokom 90-ih, jeste da znam kakav je osećaj biti u toj poziciji. Međutim, sa druge strane, nisam u potpunosti saglasan sa zabranom ruskih i beloruskih tenisera, Ne vidim kako su oni doprineli bilo čemu što se dešava. Mislim da to nije fer.

Novak je izneo i predlog kompromisnog rešenja.

- Mislim da bi prihvatili kompromis kao na Olimpijskim igrama, da igraju pod neutralnom zastavom. Smatram da zaslužuju da se takmiče. Oni su profesionalni sportisti. Niko od njih nije podržao rat, niti bilo šta poput toga. Veoma je osetljiva stvar. Kada se nešto poput ovoga dogodi na svetskoj pozornici sve što kažeš će biti osuđeno na ovaj ili onaj način - reči su vlasnika 20 Grend slem titula, koji se potom još jednom osvrnuo na ratove na našim prostorima tokom 90-ih godina prošlog veka.

- Razumem obe strane. Teško je reći šta je pravilno, a šta pogrešno. Ne bih smatrao da je fer kada bi mene neko suspendovao zbog okolnosti kojima nisam doprineo. Podsetio bih vas da je tokom 90-ih, od 1992. do 1996, nijedan sportista iz Srbije nije mogao da se takmiči na svetskoj sceni u bilo kom sportu. Tako da znam kakav je osećaj. Bio sam premlad u to vreme, ali poznajem mnogo sportista koji su se takmičili tada. Znam kako je to uticalo na njihov život. Mnogo njih je napustilo sport kojim se bavilo jer je četiri godine prevelik period - zaključio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading