Pokrenuta peticija: Navijači traže da se Novaku dozvoli učešće na US openu!

Autor:

Sport

24.06.2022

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači su rekli svoje.

Pokrenuta peticija: Navijači traže da se Novaku dozvoli učešće na US openu!

Foto: Tanjug/AP

Skoro šest hiljada ljudi potpisalo je peticiju u kojoj se od vlasti Sjedinjenih Američkih Država traži da dozvole da najbolji srpski teniser Novak Ðoković igra na turnirima u ovoj zemlji, prenose američki mediji.

- Dozvolite Ðokoviću da igra ove godine na US openu - naslov je peticije, na stranici "Change.org".

Fanovi najboljeg srpskog tenisera su razočarani, jer Ðoković zbog aktuelnih pravila o vakcinaciji neće moći da igra na američkom tlu.

Američki mediji podsećaju da se Ðoković i dalje vodi kao nevakcinisanin stranac zbog čega ne može da igra na teritoriji SAD-a.

- U ovoj fazi pandemije nema apsolutno nijednog razloga da se Ðokoviću zabrani nastup na US openu. Američka vlada i Teniski savez SAD (STA) moraju da rade zajedno i da mu dopuste da igra. Ako nevakcinisani Amerikanci mogu da igraju, onda može i Ðoković kao legenda tenisa. Preduzmite nešto, USTA - stoji u objašnjenju ove peticije.

Republika

Foto: Change.org/printscreen

Peticija


Američki mediji podsećaju da svi koji budu želeli da dođu u SAD morati da imaju negativan test na korona virus, a međunarodni putnici pored toga moraju da poseduju i dokaz o vakcinaciji.

Ðoković je već propustio Masterse u Indijan Velsu i Majamiju ove sezone, jer nije mogao da pristupi teritoriji SAD.

Srpski teniser na Otvorenom prvenstvu Amerike brani 1.200 bodova osvojenih prošle godine porazom u finalu od Danila Medvedeva.

US open u Njujorku na programu je od 29. avgusta do 11. septembra. Ðoković bi trebalo pre poslednjeg gren slem turnira sezone trebalo da igra na Mastersima u Sinsinatiju i Montrealu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading