To Novaku nije pošlo za rukom: Nadal može do kalendarskog Grend slema!

Autor: Republika/Tanjug

Sport

22.06.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja izjavio je za Eurosport da španski teniser može da dođe do kalendarskog slema, odnosno da osvoji sva četiri grend slema u istoj sezoni.

To Novaku nije pošlo za rukom: Nadal može do kalendarskog Grend slema!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal

Nadal je uprkos povredi stopala trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu, a za istorijski podvig moraće da osvoji Vimbldon i US Open.

- To je realan cilj. Rafa je trenutno jedini koji to može da postigne ove godine. Nije mu prvi put u karijeri da se nađe u poziciji da razmislja o tome, ali mi to vidimo kao nešto daleko. Prešao je samo pola puta. Moramo postepeno da se krećemo prema tom cilju, ali to nije primaran zadatak, iako ga nećemo napustiti - izjavio je Moja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Karlos Moja

Kalendarski slem u istoriji su osvajala samo dva tenisera - Don Badž 1937. godine i Rod Lejver kom je to pošlo za rukom dvaput - 1962. i 1969. godine.

U konkurenciji dama kalendarski slem osvajale su Štefi Graf (1988), Margaret Kort (1970) i Morin Konoli (1953).

Nadomak tog uspeha bio je i Novak Đoković prošle godine, pošto je osvojio prva tri grend slema u sezoni, a na US Openu je stigao do finala u kom ga je porazio Danil Medvedev. Takođe, Nole je i 2015. osvojio tri titule uz jedno finale na najvećim turnirima, ali se ta godina ne spominje često u ovom kontekstu, jer je finale izgubio na Rolan Garosu, drugom grend slemu sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading