Uoči Vimbldona: Oduzimanje bodova je odluka bez presedana!

Autor:

Sport

16.06.2022

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskrene reči!

Uoči Vimbldona: Oduzimanje bodova je odluka bez presedana!

Foto: Tanjug/AP

Šef saveta ATP igrača Kevin Anderson okončano je svoju dugogodišnju karijeru prošlog meseca. On je iskoristio priliku da porazgovara sa učesnicima na predstojećem Vimbldonu:

- Mislim da je važno imati bolji odnos između Grend slem turnira i igrača. Ponekad deluje kao da Grend slem deluje nezavisno. Koliko god da razumem odluku Vimbldona i neke od razloga, treba da postoji bolja komunikacija između njih i igrača. Oduzimanje bodova je odluka bez presedana- rekao je Anderson za "BBC Sport Afrika".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kevin Anderson

Anderson je razgovarao sa igračima iz Ukrajine, poput Sergeja Stahovskog, nekadašnjeg 31. tenisera planete, koji se priključio svojoj vojsci u odbrani zemlje.

- U razgovoru sa nekoliko igrača koje poznajem, skoro da osećate ličnu vezu. Užasno i mislim da su pokušaji da se sve okonča veoma važni. Zato mogu da razumem poziciju Vimbldona, s obzirom na značaj događaja. Sa druge strane, teško je igračima. Mnogi od njih neće moći da brane bodove. Mislim da tačan odgovor u ovoj situaciji ne postoji. I u Savetu je bilo mnogo različitih mišljenja o tome šta treba da se radi. Mislim da je jedna od najvažnijih stvari za igrače da se naša reč više čuje pri donošenju odluka, posebno na Grend slemovima. Vimbldon je jedan od najpoznatijih turnira na svetu. Svi pokušavaju da pronađu rešenje- rekao je Anderson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading