Muta jasan kao dan! Sa Jokićem u timu: Sve osim medalje je neuspeh!

Autor: V.Z.

Sport

17.06.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loženje na maksimum! Košarkaška reprezentacija Srbije, sudeći po najavama bukmejkera, prvi je kandidat za zlatnu medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu nakon što je dvostruki najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić potvrdio da će nositi dres "orlova" od 1. do 18. septembra.

Muta jasan kao dan! Sa Jokićem u timu: Sve osim medalje je neuspeh!

Foto: Starsport

Neke od najprestižnijih svetskih kladionica nemaju dilemu: Srbija je favorit za evrotitulu. Kvota na naš nacionalni tim je 4,50, dok je Slovenija, aktuelni prvak Evrope, za koju nastupa superstar Dalasa Luka Dončić, druga na listi, s kvotom 5,50. Identično se vrednuje trijumf Francuske, čiji bi dres mogao da obuče Džoel Embid, najveći Jokićev takmac u trci za MVP titulu, a Grčka sa Janisom Adetokumbom u timu kotira se kao četvrti kandidat za osvajanje, s kvotom šest. Nešto manje šanse za titulu daju se Špancima - 10, a zatim slede Litvanija, sa 12, Italija, sa 15, Turska, sa 21, i Nemačka, sa kvotom 26.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

- To, Jokiću, "lutko"! Sjajna stvar je što će se odazvati pozivu, s njim spadamo u najuži krug favorita na Evropskom prvenstvu. Po meni, sve, osim osvajanja medalje, bio bi veliki neuspeh, a ne vidim razlog zbog čega ne bi došli do zlata nakon više od 20 godina - rekao je Miroslav Nikolić za Srpski telegraf.

Možda i najveće zasluge za Jokićev povratak u nacionalni tim posle tri godine idu na račun selektora Svetislava Pešića, kojem, prema njegovim rečima, nije bio problem da se "udvara" MVP najjače lige sveta. Podsetimo, legendarni stručnjak pre 20 godina na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu osvojio je poslednju, najsjajniju medalju za naš državni tim.

- Svetislav Pešić je najbolja opcija za selektora Srbije, najbolji i najiskusniji trener. Sada ima vrhunsku ekipu na raspolaganju, nema kukanja i vađenja. Nadam se da će ponoviti uspeh iz Indijanapolisa - dodaje Muta.

ANKETA

Srpski telegraf sproveo je anketu i pitao Beograđane da li se slažu s najavama poznatih kladionica, koje su nakon Jokićevog da svrstale "orlove" za glavnog kandidata za zlato

Danilo: U finalu smo 100%

Ako može u Americi dva puta da bude najbolji, to znači da je najbolji na svetu. Zašto kod nas ne bi mogao da bude koristan. Nadamo se da će moći dobro da igra, samo da ga puste da igra isto kao u Denveru. U finalu smo 100%, svašta može da se desi

Siniša: Od grupe sve zavisi

To je velika čast. Ima mnogo dobrih timova, voleo bih da budemo favoriti, ali o tom-potom. U kojoj grupi budemo igrali, od toga će sve zavisiti

Vensan: Čuvajte se Bosne

Vidite, ako vas Bosna ne dobije, onda ste favoriti

Dragan: Nikola je pravi Srbin

Nikola Jokić je istinski rodoljub i Srbin. Ja sigurno mislim da imamo šanse

Milutin: Sve je moguće

S ovom igrom sve je logično i moguće, sve je izvodljivo. Nadam se da ćemo biti favoriti i da ćemo uspeti da osvojimo zlato. Zavisi kako se kockice poklope

KVOTE ZA

EVROBASKET

1. Srbija  4,50

2. Slovenija 5,50

3. Francuska 5,50

4. Grčka  6,00

5. Španija 10,00

POTENCIJALNIH 12

KARIJEVIH RATNIKA

Plejmejkeri: Micić, Teodosić, Jaramaz

Bekovi: Nedović, Gudurić

Krila: Kalinić, Lučić, Bjelica, Pokuševski

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading