GREND SLEM U LONDONU NEĆE BITI ISTI! KRAJ! Trio ne igra Vimbldon!

Autor:

Sport

05.06.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vimbldon više nikada neće biti isti počev od ove godine - troje teniskih vladara ovog turnira neće istrčati na travu Ol Ingland kluba u Londonu u 2022, a ako je suditi prema njihovim godinama i formama, pitanje je da li će ikada više zaigrati na najpoznatijem teniskom turniru na svetu.

GREND SLEM U LONDONU NEĆE BITI ISTI! KRAJ! Trio ne igra Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer (40) propustiće treći grend slem sezone prvi put posle 23 godine, a ista će situacija očigledno biti i sa sestrama Venus (41) i Serenom Vilijams (40), koje se ne nalaze na "ulaznoj listi" teniserki prijavljenih za ovogodišnji turnir.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Serena Vilijams

Kako je poručio Federerov agent Toni Godski, on ove godine neće igrati na turniru koji je osvajao osam puta, ali bi voleo da bar još jednom zaigra na svom omiljenom turniru, možda već 2023. Inače, Švajcarac je poslednji meč odigrao upravo na prošlogodišnjem Vimbldonu u četvrtfinalu i od tada je na prinudnoj pauzi zbog problema s kolenom, koje je operisao čak tri puta za poslednjih 18 meseci.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

S druge strane, sestre Vilijams su Vimbldon osvajale zajedno u 12 navrata - mlađa Serena sedam trofeja, a starija Venus pet. Njih dve se ove godine ne nalaze na preliminarnoj listi učesnica, što nije definitivna potvrda da ih nećemo gledati u Londonu, ali imajući u vidu njihove forme, sva je prilika da će se to desiti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Venus Vilijams

Naime, Serena poput Federera ne igra od Vimbldona prošle godine, kada je ispala u prvom kolu i trenutno je 276. na WTA listi, dok je Venus 529. i nije igrala od avgusta prošle godine.

Rodžer Federer

8

trofeja

Serena Vilijams

7 trofeja

Venus Vilijams

5 trofeja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading